Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2011, 21:21:07
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit Un film problematic- Black Death

Problema centrala a acestui film,este aceea a credintei !
Suntem,oare ,noi cei de astazi,sclavii inconstienti ai societatii moderne comunicationale si avansate tehnologic,sa dam totul pentru credinta noastra,chiar si viata, daca suntem pusi in situatia-limita de a alege : viata sau credinta ???!!!

O intrebare de pus, o probleam de reflecatat !!!

e un film violent, pe alocuri,dar si de o amploare interogativa evidenta !!!

il recomand,spre vizionare, persoanelor care nu cad prada imediata scenelor tari,dar sesizeaza subtilitatile si paradoxurile existentiale !

un film ce poate fi real ca viata ! mutandis, mutantis !

http://filmehd.net/black-death-2010-...ne-gratis.html

vizionare placuta !

si un cadou,de la colegul vostru de forum

umilul guardian knight !
Reply With Quote
Vechi 14.03.2011, 21:29:39
padrevicentiu
Guest

Implicit

La prima vedere am crezut ca este vorba de filmul Black Swan la care l-am vizionat personal si nu este pentru oricine.Sincer intre viata si credinta eu as alege CREDINTA pentru ca este vesnica...acum daca unii sunt sclavii acestei lumi foarte deteriorate moral asta este altceva
Reply With Quote
Vechi 14.03.2011, 21:35:23
padrevicentiu
Guest

Implicit

P.S Daca este violent ce are?Doar nu vroiai sa alerge soldatii cu floricele pe campia senina in imbratisari si armonie.Daca stau sa ma gandesc si povestile clasice cu Hansel si Gretel,Scufita Rosie,basmele romanesti sunt pline de violenta sangeroasa,chiar.

Last edited by padrevicentiu; 15.03.2011 at 13:14:31.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2011, 23:27:17
moldoveanu's Avatar
moldoveanu moldoveanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Interesant e cum s-a ajuns de la "iubeste-ti dusmanul" si "intoarce si celalalt obraz" la violenta extrema, la macelarire intre oameni. Si mai ciudat e cand aceste lucruri se fac in numele Domnului Iisus Hristos!
Filmul intradevar te pune pe ganduri pe o multime de planuri. Multe aspecte din filmul asta pot constitui teme de discutie sau de meditare.
Vechi 16.03.2011, 19:25:55
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Interesant e cum s-a ajuns de la "iubeste-ti dusmanul" si "intoarce si celalalt obraz" la violenta extrema, la macelarire intre oameni. Si mai ciudat e cand aceste lucruri se fac in numele Domnului Iisus Hristos!
Filmul intradevar te pune pe ganduri pe o multime de planuri. Multe aspecte din filmul asta pot constitui teme de discutie sau de meditare.
poate pasajul din marcu, in care Cristos pune mana pe bici, pentru a alunga bisnitarii din templu, este un astfel de moment interogativ,din pacate prea putin exploatat de exegeza !

cri8stos imi pare un adept al echilibrului,desigur cu un puternic accent pe umanism si iertate,iubire de aproape !
da vezi ,tu, uneori in locul aproapelui, e insusi diavolul...
ce atitudine trebuyie sa avem fata de diavol ?
sa intoarcem si celalalt obraz, sau sa lovim cu setea de-a scapa de EL (uciga-l crucea !!!) ?!
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 19:28:30
guardian knight's Avatar
Senior Member

Implicit parere !

cred ca e un film, tare, atat prin scenariu cat si prin complexitatea interogatiilor ce le genereaza !
eu cred ca merita vizionat de orice crestin ! si, comparativ, orice crestin se poate pune sau trans-pune,fie si pret de o secunda in pielea personajelor !!!
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 11:46:37
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
La prima vedere am crezut ca este vorba de filmul Black Swan la care l-am vizionat personal si nu este pentru oricine.Sincer intre viata si credinta eu as alege CREDINTA pentru ca este vesnica...acum daca unii sunt sclavii acestei lumi foarte deteriorate moral asta este altceva
Da,Black Swan merita vazut,desi nici acest film nu mi s-a parut chiar stralucit,in ciuda reclamei care i s-a facut,insa are o tematica psihologica ce aduce in discutie umbra care se impleteste cu lumina in fiecare dintre noi.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
MONGOLUL, Film andreicozia Resurse ortodoxe on-line 2 19.09.2010 03:18:13
LENINGRAD, film andreicozia Resurse ortodoxe on-line 0 19.09.2010 02:38:28
Un film frumos ViermeSiNuOm Generalitati 0 07.08.2010 22:27:28