Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2009, 20:59:21
bluice bluice is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.12.2009
Implicit Intrebare

Buna ziua , probabil prima si ultima aparitie aici ( altfel ar insemna dispute la nesfarsit in legatura cu intrebarea si nedumerirea ce o voi lansa aici), nu sunt un fan crestin desi sunt nascut si crescut in religia crestin ortodoxa. Am frecventat biserica, am avut trairi deosebite legate de Isus Hristos, respect cultura si traditia crestina ca si pe cea a altor popoare necrestine. Iata despre ce e vorba : De ce sarbatorile fundamentale ale crestinilor Pastele si Craciunul pe care tocmai il sarbatorim, sunt intinate de sacrificii rituale, mielul si respectiv purcelusul? De ce aceste bai de sange oameni buni, de ce in cadrul acestor sarbatori de maxima importanta ? Crestinismul este religia iubirii, iubirea crestinului trebuie sa cuprinda totul, oameni, animale, plante. Ori nu este asa. Miliarde de crestini asista complice la chinul nevinovatelor animale care evident nu-si dau viata din placere pentru a fi consumate la masa. Trec prin chinuri inimaginabile de la nastere si pana la sacrificare. Personal cred ca este un mare pacat ceea ce se petrece cu ele si mai mult ca se asociaza cu aceste sarbatori ale noastre de referinta. Stiu ca majoritatea dintre crestini cred ca asa a lasat Dumnezeu lucrurile si unii preoti cu care am discutat spun acest lucru. Da, e mai comod sa crezi asta, e mai gustos, e mai profitabil, e mai etc….. Inchei spunandu-va ca sper ca pentru macar o persoana daca am lansat o tema de meditatie serioasa, e totusi bine, indemnand in acest fel cat de putin la reinstaurarea armoniei din natura si pe planeta de ce nu, respectand si bietele animalele la fel de mult daca nu mai mult decat plantele, fiind saracele atat de neajutorate si lipsite de aparare. Uitati-va in ochii unui mielut sau observati angoasa unui purcelus inainte de sacrificare. Imposibil sa nu fiti miscati. Veti vedea viata care cere viata si nu moarte. Pacea omenirii va ramane mereu un ideal de neatins atata timp cat noi oamenii nu vom face pace cu animalele. Va multumesc!
Reply With Quote