![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru sfaturi, am vorbit cu ea, o sa luam o decizie sa vedem daca mai continuam sau nu, daca mai simte si ea, ar trebui sa stam impreuna ca alta solutie nu prea mai vad!
|
|
||||
|
||||
![]()
Dani, dacă țineți în continuare să trăiți în feciorie până la căsătorie, locuirea împreună nu va reprezenta decât o ispită menită să surpe acea binecuvântată hotărâre. Nu știu ce vârste aveți, însă dacă fata dorește afecțiune din partea ta, poate ar fi mai bine să nu mai amânați căsătoria prea mult.
Rânduiala tradițională – și înțeleaptă, totodată – era ca logodna (pe parcursul căreia tinerii nu locuiau împreună) să premeargă căsătoriei. V-ați gândit să vă logodiți la biserică? V-ați pune, în felul ăsta, și sub binecuvântarea Bisericii și v-ați oferi un răgaz în care să meditați la planurile de viitor, precum și să vă cunoașteți mai bine. Vorbiți unul cu altul să vedeți dacă ambii aveți așteptări creștinești de la căsătorie, respectiv dacă vreți întâi de toate să păstrați dragostea lui Dumnezeu, să căutați mai mult voia Lui decât pe a voastră și să învățați de la El inclusiv cum să vă iubiți unul pe celălalt, cu dragoste adevărată, jertfelnică, până la uitare de sine. Vedeți, mai ales, dacă vreți copii și dacă puteți să faceți ascultare de Biserică în această privință. Poate, însă, că înainte de asta trebuie să vă maturizați. Totuși, dacă spui că fata nu te iubește... atunci este evident că trebuie să urmezi sfatul duhovnicului, chiar dacă sufletul te va durea o vreme. Nu poți face pe nimeni să te iubească; nici chiar celălalt nu poate face ceva în sensul ăsta. Asta nu e de la noi, ci de la Cel care nu trebuie să lipsească din această relație.
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă pot abține să nu fac un mic studiu de caz,pe acesta situație a ta.
Mă duce vreo 10 ani înapoi în timp când iubeam și eu,și eram iubit. N-am știut nici să iubesc nici să primesc iubire. Nu că acum aș știi, însă cel puțin am înțeles și acceptat această situație. Dragă suflet, când situațiile sunt incerte de la început,cu siguranță vor continua să fie incerte și pe parcurs. Așa că,dacă nu este un consens,o simțire,o dorință,un țel comun și reciproc, atunci este indicat să vă opriți amândoi. Dacă te angrenezi in asemenea situații nu vei face decât greșeli,vei aduna decepții, vei dezvolta complicații și răni se vor acumula de ambele părți cu rezultate care rămân imprimate de ambele părți ce te vor urmării toată viața. După asta nu cei mai avea puterea, disponibilitatea și capacitatea să te angajezi in ceva sănătos, prezent,100% și cu toată ființa in ceva nou și chiar adecvat pentru tine, fiindcă vei fi urmărit de decepțiile din trecut. Nu pari genul care preferă relații " pe interes" sau bazate pe legături axate mai degrabă pe relații fizice,sau alte tipuri de relații sau căsătorii cu alte scopuri decât cele bazate de dragoste și valori creștine. Așa că decât să te bagi într-un potențial eșec cu urmări catastrofale pentru inima ta,mai așteaptă puțin sau mai mult, până vei găsi cineva disponibil 100% și care vei simții că te iubește chiar și fără să spună "Te iubesc". Eu unul am învățat să ofer necondiționat suport de orice tip, chiar afectiv,in special persoanelor aflate în situații critice. O îmbrățișare dată unui om care locuiește pe străzi și îți spune că voia să se sinucidă,te va umple mai mult decât o iubire reciprocă convențională. Unii oameni au darul de a se găsi unii pe alții și a avea acea iubire "suflet pereche". Unii trăiesc în cel mai mare întuneric și singurătate. Iar unii trebuie sa învățăm să iubim necondiționat pentru a ajuta pe cei fără de speranță. Dacă te gândești că iubirea unei femei,sau dacă ești femeie,iubirea unui bărbat este adevărata fericire... Așteaptă să vezi când Dumnezeu îți intră în inimă....
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred că e bine să dai multe detalii dintr-o spovedanie, care mai e taina spovedaniei atunci ?
Până la urmă ce rost are threadul ? Te îndoiești de soluția părintelui duhovnic și vrei să-i verifici sfatul cu noi ? Apoi de când duhovnicul te conduce ca pe un robot ? Unde mai e responsabilitatea față deciziile luate, dacă nu e asumare și faci ce-ți zic alții ? Ia o decizie și asumă-ți-o.
|
|||
|
|||
![]()
Iorest, prietene virtual,dacă tot suntem la capitolul relații...
Am avut un vis in care participam la nunta ta,sau ceva de genul și tu urma să te căsătorești sau era chiar nunta. Au participat multe personalități,nu rețin nume concrete,ci doar funcții importante. Chiar și tu sau aveai sau urma să avansezi in ceva funcție importantă,nu neapărat ca urmare a nunții,ci mai degrabă acei oameni influenți, însă într-un mod pozitiv,au venit pentru a celebra acest moment al tău. Habar n-am dacă are sau va avea un echivalent în realitate, mai ales că noi nu ne-am văzut niciodată nici nu ne cunoaștem afara acestui forum. Însă m-am bucurat,in acel vis, pentru acest fapt. Știu că tu ești mereu discret în legătură cu viața ta, n-ai prea avut scăpări pe forum. Rețin câteva de mai demult,dar nu le voi menționa,spre deosebire de tine,care când te enervezi oferi chestii personale despre mine:)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am funcții, nu sunt un om înstărit dar nici nu mănânc din tomberon. Cred că s-a creat o impresie falsă fiindcă am scris din patriotism despre principalul partid suveranist, pe care l-am susținut cum am susținut referendumul pt familie, din principiu și cozia tot făcea glume că să nu ne uiți când ajungi sus. Nu candidez nicăieri nici măcar ca un banal consilier local sau județean. Nu-mi vine să cred totuși ce putere au cuvintele, gluma unui user, se întipărește în subconștientul altuia care visează ceva înălțător până la urmă, o nuntă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie unul nu mi se umflă capul, cine știe ce va urma, poate vom muri mulți de aici în vreun război în care vor să ne arunce păpușarii ortodox contra ortodox, sau vor fi alte plandemii slobozite din laboratoare, și alte provocări la care nici nu te poți gândi acum. Citat:
Răpsunsul la întrebarea de atunci e să mergi direct să te bagi în seamă dacă vrei nr unei fete, eu nu prea am primit refuzuri de nr de la fete, dar nu am cerut la oricine, unele persoane e bine să le eviți chiar dacă vin din Biserică sau pare că sunt de o viață acolo și adoptă forme de evlavie exterioară - baticuri, fuste lungi, gesturi hieratice, cruci mari, cântă în cor șamd. Cât despre aruncatul lucrurilor personale, față de tine nu am mai făcut-o e adevărat că într-un schimb mai contondent de idei pot deveni câteodată la fel de tare cum era Corneliu Vadim Tudor în studiouri până prin anii 2000. După un schimb incendiar de replici cu el, aveai senzația că te-a călcat trenul.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 18.08.2025 at 23:16:13. |
|