31.10.2008, 17:54:54
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
[COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Eu am inteles ca in fata Domnului Iisus Hristos stateau doua persoane care aveau aceeasi stare. Cred ca asta au vazut si ucenicii prezenti la acel eveniment. Cum explicati conceptia dvs., conform careia, Domnul Iisus Hristos, a stat de vorba in acelasi timp cu un mort si un viu, iar ucenicii (Petru, Iacov si Ioan) nu au sesizat acest lucru? De fapt nu au sesizat nici o diferenta (nici nu exista), pentru ca ucenicii au vrut sa le faca la ficare (Domnului Iisus, lui Moise si lui Ilie) cate o coliba. Cum ar fi stat sufletul lui Moise in coliba?
|
[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black] Da, apostolii voiau să facă o colibă pentru fiecare deoarece acei doi profeți Moise și Ilie existau în trup. Un trup duhovnicesc. Moise fusese înviat. [/COLOR]
[COLOR=black] [SIZE=3]Ti s-a mai explicat de atâtea ori până acum că Învierea la creștini nu înseamnă recrearea unei persoane, ci înseamnă crearea unui nou trup duhovnicesc pe un suflet care există constient. Asta explică și Biblia:[/SIZE][/COLOR][COLOR=black]
[/COLOR][SIZE=3] [COLOR=black]Luca 16. Este vorba de două persoane decedate care vorbesc in Iad: Luca 16.27-31 „Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. Și i-a zis Avraam: [/COLOR][COLOR=#ff6600]Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.[/COLOR][/SIZE][COLOR=black] [SIZE=3].”
Deci INVIEREA nu inseamna recrearea sufletului, ci este vorba de recrearea unui trup pe un suflet care există conștient. Asta spune Hristos cel care povesteste pilda: “nici dacă ar învia cineva din morți” și ar reapărea pe lumea asta.
Felul în care învie morții ne-a fost prezentat si prin fapte de însuși Hristos. Sufletul său care exista conștient s-a îmbrăcat într-un trup material nesupus stricăciunii, așa cum trupul său vechi a fost preschimbat pentru că nu mai exista în mormânt, iar locul în care a fost străpuns cu cuiele și sabia a fost pipăit de apostoli. În plus Hristos, după Înviere a mâncat inaintea apostolilor. Deci era în trup. Un trup duhovnicesc, nesupus stricăciunii:
Luca 24.40-43 “Și zicând acestea le-a arătat mâinile și picioarele. Și lor celor încă necrezând de bucurie și minunându-se, El le-a zis. “aveți aici ceva de mâncare? Iar ei i-au dat o bucată de pește fript și dintr-un figure de miere. Și luând a mâncat înaintea lor.
Ioan 20.27 “Apoi i-a zis lui Toma: Adu-ți degetul tău încoace și vezi mâinile Mele. Și adu-ți mâna ta și pune-o în coastele Mele”.[/SIZE][/COLOR][COLOR=black][/COLOR]