View Single Post
Vechi 05.06.2026, 00:23:37
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Ca si pe ceilalti colegi te imbii si pe tine sa spui si concret daca crezi ca apostolii au utilizat cuvinte si fapte de a lui Hristos in predica din primii ani, cand nbu era scrisa inca Evanghelia.

Si cum se explica mistereul ca au scapat in scris f putine referiri de la apostoli despre cuvintele rostite de Hristos in ac tivitatea sa pamanteasca.

Ce a-ti vrut sa ziceti? despre profetii? Despre legaturile cu VT facute de apostolul pavel?

Iar nu inteleg. E de fapt raspunsul tau, in sensul ca consideri ca apostolii vorbeau de viata lui Hristos, [entru a argumenta noua credinta?

Cred ca seara asta am avut un record de cate ori am zis ca nu inteleg... dar o fac pentru ca ma intereseaza sa inteleg ideile celuilalt, nu pentru ca as critica lipsa de precizie, sau ca am eu probleme cu intelegerea.
Am vrut să spun că Iisus Hristos S-a născut în Israel și a crescut în Israel și a trăit mai profund ca nimeni altul religia iudaică pe care nu avea cum să n-o demonstreze prin Însăși viața Lui.
Chiar El spune:
17. Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc.(Mt5,17)
Altfel spus, El n-a inventat creștinismul, ci ”l-a stors” din iudaism pentru că El a umblat mereu pe deasupra mării(marea find simbolul societății) și n-a fost ”contaminat” de ea. De aceea El Și-a făcut ”echipa Lui” nu pe baze democratice (nu voi m-ați ales pe Mine), ci pe baze duhovnicești (Eu v-am ales pe voi) de scanare sufletească de a-L urma pe El și cursurile ortodoxe LIVE, adică viața Lui.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote