View Single Post
Vechi 18.04.2026, 21:38:11
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Nu-i vorba despre ce este,ci despre ce transmite,că produce și mai ales CINE.

Așa cum am zis in ultima vreme,și în "retractările" mele privind rătăcirile doctrinare.

Pur și simplu nu mă mai interesează momentan Dogma.
Seraphim7 în 2030,,,, haideți totuși să discutăm învățătura de credință a Bisericii.

Citat:
Mă interesează DUMNEZEUL VIU,al experienței,al MANIFESTĂRII,cel care Lucrează etc.
Deci te interesează Emoționalul, Impresionismul, niște stigmate din care țâșnește sânge, niște oameni care se perpelesc de mama focului și rup cămașa de pe ei, niște grimase acolo, niște mânuțe care țin aerul într-o mișcare ritmică.

Niște tipi care fac un break dance scenic cu fruntea în pământ în timp ce etalează ceasul de mii de oiro.

Citat:
Iisus era teolog?

Iisus era preot?
Bineînțeles că da, El e Marele Preot, El e cunoașterea cea de Sus a sensurilor cele înalte ale teologiei.

Citat:
Chiar și acum cei care se convertesc la o religie,nu o fac pentru Dumnezeu sau pentru Iisus,ci o fac pentru ei.
Păi da, dacă nu dai un zvîc emoțional acolo în sesiuni prelungite de kickstartăreală se mai adună parnosul din donație ?
Adio ceas, adio freze cu gel.

Citat:
N-ai nevoie de religie,de biblie,de clădiri sau alte asemenea.
Nu sigur că nu, ai nevoie de stadioane, clape, boxe, efecte artistice, emoționale, sentimentaliste, lacrimogene.

Citat:
Am în lucru un articol întitulat simplu YESHUA,în care incerc să vorbesc despre Iisus, așa cum l-am simțit de-a lungul vieții,dincolo de doctrine, religii, biblie etc....Pur și simplu... Până la urmă despre asta este vorba, să-L lași, să te predai...
Unde scrie să te Predai Lui în Biblie ?
Vezi ăsta e un nou termen din fenomenologia neoprotestantă și din cântecele lor, dar care nu scrie expres și a intrat în mentalul colectiv al unora.