Citat:
În prealabil postat de MineaPeter
Oare nu prea se întâmplă să existe ardeleni pe care să îi cheme Dumitru? 
|
Mai rar, Dumitru Stăniloae poate născut în județul Brașov.
Dar nu am văzut niciun sudist care se dă ardelean vorba urâciosului care împroașcă forumul să aibă numele Horea ortografiat exact așa Horea nu Horia, de la a hori, a cânta, de la legendarul Ursu Nicola - Horea *Cloșca și Crișan.
Până și nea Horia Brenciu e din Brașov
N-am mai văzut pe nimeni să bată câmpii cu grație că de fapt Gușă Cozmin Horea e un sudist care se dă ardelean.
Citat:
Noi ne-am obișnuit să îi facem mitici pe oamenii din sud, bunicul meu patern era argeșean și avea numele acesta, tata s-a născut la Leningrad de unde era bunica, dar au venit amândoi în Argeș cu bunicul și, deși bunica ar fi vrut să-l boteze pe tata Dmitri, funcționara publică argeșeană l-a numit tot Dumitru, așa pe miticește :) :)
|
De fapt autorul threadului scoate în evidență sudist, cărăcălean șamd, probabil că se crede rege în Sighiu deși nu e sigur că e sibian.
Citat:
Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că miticii ardeleni sunt rari ca pietrele prețioase. Ar fi interesante niște statistici. Și nici nu știm cu toții sigur din care parte a țării este colegul nostru Demetrius, de exemplu. Pe de altă parte, este drept că nici muntenii și oltenii n-or fi obișnuiți cu denumiri precum Goția, Henția și cu Truția, sau Bucerdea, Vecerdea ori Cicedea!
|
Demetrius e de pe undeva din Nord Vest - axa Sălaj-Maramureș-Bihor că altfel nu era greco-catolic, logic că acolo a pătruns uniația.
Citat:
Fiecare tărâm cu farmecul numelor sale. Iar legat de părintele Ciprian Mega, ce să zicem, să ne păzim de bârfă și de vorbirea cea în deșert, mai ales pe seama fețelor bisericești! M-am uitat și eu la filmul cu 21 de rubini și am avut curiozitatea să citesc cartea Pântecul desfrânatei anul acesta. Dacă este ceva de rău la mijloc, cele rele să se spele, cele bune să se-adune!
|
Au fost mult mai multe cărți bombițe de presă, una era rugați-vă pt Fratele Teoctist an 2005 care a dispărut, alta mai era dedicată lui ÎPS Teodosie - Fascinația Haosului 2009, care a dispărut de pe piață, din ce știu părintele Buga l-a coordonat când a scris Pântecele Desfrânatei și a avut meciurile lui cu ierarhia de atunci din care a învățat pr Mega.
Ce face pr Mega nu e neapărat original, e ceva dus la alt nivel, oricum filmul nu spune cine știe ce, deja când vezi Loredana Groza în distribuție știi că e un film prost, dacă mai punem și aberațiile new age ale lui nea Dorel Vișan, tabloul e complet.