View Single Post
Vechi 22.08.2023, 16:45:35
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Eu sunt gică contra, sau el că denigrează, ce trebuia după tine să mă învoiesc la o denigrare să-l și încurajez, da dă-i în cap la Necula, orgoliul meu mic se bucură când e terfelit Necula pe un colț de internet ?
Nu faci diferența între critică, pe de o parte, și denigrare și terfelire pe de altă parte. Eu critic, în schimb ceea ce a făcut Necula prin asumarea acelor imagini la cărțile sale este o adevărată terfelire a canoanelor Bisericii Ortodoxe, pe care le-a încălcat fără să fie încă sancționat (și într-un fel e normal că este așa, pentru că „protopopul” IPS Streza a avut și are probleme mari cu actul de conducere, și se vede foarte clar inclusiv din această speță în care cel mai probabil că nu s-a autosesizat nici el și nici vreunul dintre argații lui de la „reședință”).

E drept că în cazul unora care au fost un fel de slugoi ai lui Iohannis și indirect ai FDGR, și deci și ai politicilor acestora școlare vizavi de unii etnici români și elevi botezați în Biserica Ortodoxă, încep să nu mai prezinte nicio mirare astfel de abateri de la Ortodoxie.

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Mie niciodată nu mi-a lăsat impresia că se agață de titluri pompoase, sau de diplome, din contră a zis mereu că e fiu de frizer.
Este fiu de frizer, însă se crede vreun patriarh neîncoronat, neoficial al BOR sau poate chiar al întregii Biserici Ortodoxe, sau poate chiar al întregii creștinătăți, și-așa are abateri grave, precum cele menționate mai sus, care probabil survin și datorită faptului că țintește să vândă acele cărți și unor neortodocși, care s-ar putea simți, cică, „deranjați” de o iconografie ortodoxă sau de menționarea vreunei aprobări din partea unui ierarh al BOR, și spun ierarh pentru că nu știm și cât de episcopi în adevăratul sens al cuvîntului și sînt unii sau alții dintre cei hirotoniți la treapta de ierarh în BOR.

Este drept că în BOR Necula are un concurent, anume Bănescu Vasile, care și ăla se crede tot așa un patriarh informal al BOR, deși încă n-a prezentat ce l-ar recomanda, altceva decât funcția în care în mod bizar și nejustificat a fost cocoțat în capul BOR, pe niște căi ascunse de orice deliberare la vedere sau minim democratică, minim transparentă în cadrul BOR, pentru un astfel de titlu, chiar și informal.
Reply With Quote