Citat:
În prealabil postat de Iorest
Domnule ilustrațiile adică desenele care prezintă o poveste, au rol pedagogic, de familiarizare a minții copilului cu evenimentele și personajele biblice, nu se închină nimeni înaintea unei foi desenate, acea carte poate va fi și uitată peste ani undeva, că tinerii se plictisesc repede.
Mai rău poate era dacă ar fi fost icoane sau obiecte folosite în cultul ortodox care ajung la gunoi.
|
În ceea ce privește reprezentările religioase, de exemplu ale lui Hristos, ale sfinților, există canoane bisericești în această situație, ba mai mult a existat chiar un
Sinod Ecumenic, al șaptelea, pe marginea acestor probleme, care au fost și sînt niște probleme foarte serioase din punct de vedere teologic, de vreme ce au intrat în atenția unui Sinod Ecumenic.
Faptul că mata, pe urma acestui Necula, faci bășcălie, cu știință sau fără știință, despre astfel de chestiuni DOGMATICE, ale Bisericii Ortodoxe, până la urmă nu mă miră, de vreme ce încerci să îi justifici acestuia
abaterile mai mult decât evidente de la canoanele Bisericii Ortodoxe. Canoane pe care acest popă cu aere de mare vedetă le-a încălcat la modul cel mai evident și flagrant în acele cărți de care vorbesc prin acceptarea acelei imagistici pe lângă textele scrise de el.
Stau să mă întreb nu dacă ești membru al BOR, ci dacă ești ortodox realmente, în credință, în convingeri, nu de alta dar văd că promovezi anumite idei care numai ortodoxe nu sînt. Și nu e de mirare a pune astfel problema, de vreme ce vedem bine că și Necula este membru al BOR, dar nu este ortodox, iar ilustrațiile cărților de care vorbim dovedesc foarte clar acest lucru.
Deci dacă era o așa mare problemă cu iconografia pentru cărți, putea pur și simplu să publice doar textul.
Din momentul în care a asumat la publicare acea imagistică, acele cărți sînt eretice și în mod normal trebuia forțată retragerea lor de pe piață prin intervenția conducerii Episcopiei Sibiului sau eventual a Patriarhiei, că știm bine că la Sibiu sînt probleme mari cu actul de conducere, după cum am văzut și în alte dezbateri. Mai mult, repet, acele cărți nu au aprobarea din partea niciunui ierarh al BOR, deci preotul vedetă crede că își face de cap și mai face și niște bănișori frumoși de pe urma nemerniciei.