View Single Post
Vechi 22.02.2018, 16:28:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Cand credinciosul vorbeste lui Dumnezeu prin darul limbilor, este rugaciune. Omul nu-i proroceste si nu il invata pe Dumnezeu.
Cand omul vorbeste bisericii prin darul limbilor, este invatatura, prorocie, cunostinta, descoperire, etc.

P.S. Iti propun sa vorbim pe un singur subiect si sa evitam atacul la persoana! E o rugaminte.
Ca sa nu ne mai contrazicem pe ce a spus fiecare, eu ti-am scris nu doar o data ca diferenta intre ce spune fiecare e ca tu spui ca vorbirea in limbi e doar rugaciune. De mai multe ori ti-am scris exact asta si tu nu ai contrazis niciodata ce am afirmat. Parerea mea e ca tu ai crezut pana acum asa, dar acum ti-ai schimbat parerea, vazand ce spune Sfantul Apostol despre vorbirea in limbi. La fel cum cred ca ti-ai mia schimbat cateva pareri inainte, de exemplu legat de faptul ca vorbirea in limbi era vorbirea in limbile popoarelor de atunci. Vreau sa subliniez ca acesta e un lucru bun, putine persoane isi schimba conceptiile cand afla un adevar. Si cum un ortodox trebuie sa iubeasca adevarul, e posibil ca in viitor, avand aceasta calitate, sa devii ortodox, nu se stie ce se va intampla in viitor.

Revenind la ceea ce ai scris, de unde stia cineva cand cel ce vorbeste in limbi spune o rugaciune sau se adreseaza bisericii? Nici macar cel ce vorbeste in limbi nu stie ce spune. Mai mult, Sfantul Apostol spune ca de fiecare data sa se talcuiasca vorbirea in limbi in biserica, nu doar cand se spune un mesaj. Si ce face talcuitorul, asteapta sa vada cand cel ce vorbeste in limbi spune si un mesaj? Si ceilalti impreuna cu el. Dar daca nu spune nimeni niciun mesaj, stau toata ziua si asteapta, in liniste, poate va spune unul un mesaj?
Am vorbit de ce faceau cei din vechime, dar penticostalii ce traduc? Ca aceea nu este o limba, nu are cum s-o traduca cineva. Am vazut explicatiile date de penticostali, ei spun ca e o rugaciune din inima, de aceea cel ce vorbeste in limbi spune doar silabe. Iar talmacitorul nu traduce ceea ce spune cel ce vorbeste in limbi, ci s-ar conecta la gandirea Domnului, de acolo talmaceste el.
P.S. Cel ce a atacat la persoana ai fost tu, de fiecare data. Eu doar am raspuns, atunci cand ai facut-o.