Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Pai atunci de ce NICIUN apostol nu a invatat neamurile in... alte limbi?
Sau, daca ai tu vreun document, pune-l aici sa vedem si noi descoperirea istorica epocala, pe care o ai.
|
am prietene acest document. Biblia!Uite DE CE pana atunci nici un apostol nu a invatat neamurile in alte limbi: "Și iată, Eu trimit peste voi făgăduința Tatălui Meu; voi însă ședeți în cetate, până ce vă veți îmbrăca cu putere de sus" (Luca 24-49)
Citat:
Extrem de simplu.
Asa cum au facut TOTI misionarii din secolul I pana in secolul al XXI-lea: invatand limba bastinasilor.
|
Si acest lucru nu ar fi necesitat timp? Cat timp i-ar fi luat lui Toma sa invete limba hindi? Niciodata evanghelia nu ar fi ajuns atat de raspandita daca nu ar fi fost vorbirea in limbi. Si sa nu uitam amice, apostolii nu au fost persoane erudite, afara de Pavel. Au fost pescari.
Citat:
Pai crezi ca Apostolilor le-a fost lene sa invete limba celor pe care-i iubeau atat de mult incat si-au varsat sangele pentru a le vesti Evanghelia?
|
nici nu a fost nevoie sa invete vreo limba. Minunea de la Cincizecime a fost suficienta
Citat:
Nici vorba. Nu exista niciun document care sa ateste ca cineva, oricine, a predicat Evanghelia si a invatat viata crestina pe vreun om sau vreo comunitate, prin vorbirea in alte limbi
|
apropos amice, cum s-a inteles Pavel cu bastinatii din insula Malta? Le-a invatat limba intr-o noapte?
Citat:
ei afirmatii, trei inexactitati in raport cu subiectul discutat.
1. Acum lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat insa de Google Translate nu are nici zece ani. Timp de o mie de ani inainte de Google Translate, Biserica Ortodoxa a facut misiune prin vorbirea in limbi?
2. Comunicarea se face la fel ca acum 2000 de ani. Eu invat limba ta sau tu pe a mea.
3. Daca premisele sunt false, concluzia este falsa.
|
am spus ca ATUNCI a fost necesara vorbirea in limbi. Acum nu mai este. Si acum sunt folositi translatorii.
Citat:
Deci dovada ca cineva a devenit crestin este vorbirea in alte limbi, dupa cum zici matale pe aici.
Imi cam place chestia asta dar eu nu as fi indraznit sa o spun.
Printre altele, pentru ca nu o cred.
|
in perioada apostolica vorbire a in limbi A AJUTAT la raspandirea evangheliei. Nu a fost factorul principal. Totul a tinut de persoanele care care vesteau cuvantul lui Dumnezeu. Daca eu as vorbi limba araba, nu inseamna ca eu devin musulman