Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Tu nu stii pentru ce era necesara vorbirea in limbi, atunci, cand Pavel a scris epistola.
Iti recomand sa studiezi!
Si, in urma studiului sa scrii aici concluziile, la rand. Adica sa spui asa: "iubiti frati si surori, vorbirea in limbi in biserica primara era necesara pentru:1. -
2. -
3. -
4. - La aceasta slujea acest dar in vremea lor."
EXACT pentru motivele de atunci.
Dar daca tu nu stii motivele de atunci, nu stii nici cele de acum.
Vezi de ce este necesar sa studiezi Biblia?
Intelegi cum era atunci si poti observa daca mai este necesar sau nu, in vremea ta.
Asa-i ca nu ai citit niciodata in viata ta Faptele Apostolilor 10?
Daca nu vei citi, vei fi in intuneric si vei tot pune la intrebari toata viata ta.
Dar m-am obisnuit cu ideea ca unii ortodocsi nu citesc Biblia nici sa-i pici cu ceara, asa ca iti povestesc eu Fapte 10, ca stiu ca-ti plac povestile:
Intr-o zi placuta de toamna, una din ultimile insorite din acel an, sfantul Petru în jurul pranzului, s-a suit pe acoperis sa se roage. Acoperisul nu era cu panta abrupta precum casele sasilor din Transilvania, ci unul plat asa cum au locuintele din Orientul Mijlociu.
In timp ce Petru se ruga, in casa era mare vanzoleala si oamenii se intreceau care mai de care sa-i pregateasca o masa copioasa, apostolul, flamand, viseaza tot felul de pasari si animalute necurate care aterizeaza in fata lui si un glas ii spune:
"- Petre, taie si mananca!"
"- Iha", raspunde Petru, "eu nu mananc asa spurcaciuni!"
"- Ce Dumnezeu curateste, nu ai voie sa numesti spurcat!", aude Petru din cer.
De trei ori de intampla chestia asta.
Petru coboara scarile meditand ca atunci cand esti flamand ai tot felul de vedenii dubioase insa pe cand se intreba despre intelesul aleor aratari, vede trei osteni romani la poarta casei, intreband cu voce tare daca Simon Petru locuieste acolo. Si in acelasi moment aude aceeasi voce care-i vorbise si pe acoperis, spunandu-i: "du-te, fara ezitare, cu acesti oameni! Eu i-am trimis."
Si Petru se duce. Intra in casa lui Corneliu, gaseste acolo aproape 20 de militari romani adunati, iar capetenia lor ii spune: "noi suntem stransi aici sa auzim ceea ce ti-a poruncit Dumnezeu sa ne spui."
Atunci Petru incepe sa predice.
In timp ce Petru le transmite mesajul Evangheliei, ce crezi ca se intampla? 
Un fenomen de necrezut, extraordinar, neasteptat de nimeni: Toti cei 20 de ostasi romani incep, deodata, in cor, sa vorbeasca in alte limbi, exact ca la penticostali.
In Cezareea, in casa sutasului Roman Corneliu intr-o camera plina cu cetateni romani, care vorbesc aceeasi limba, fiecare se roaga in limbi diferite pe care nici unul din ei sa nu le inteleaga. Cui ii era de folos acest haos? Asta e intrebarea fundamentala la care trebuie sa raspunzi tu.
|
pai sa vedem amice, la ce a fost necesara vorbirea in limbi in perioada apostolica. Acest har a fost transmis primilor crestini fiind necesar pentru acest lucru: "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh" (Matei 28-19). Cum s-ar fi putut realiza acest lucru fara vorbirea in limbi? Cum ar fi putut evangheliza apostolul Toma pe indieni fara sa poata comunica cu acestia in limba lor? Sau apostolul Andrei pe dacii dobrogeni fara sa cunoasca limba acestora? Pentru acest lucru a fost necesara vorbirea in limbi. Dar acum lucrurile s-au schimbat. Tehnologia a avansat. Comunicarea intre oameni se face foarte usor. Nu mai este necesara vorbirea in limbi.
ps: ai facut referire la Fapte capitolul 10. Acei cetateni romani au inceput sa vorbesca in limbi, in timp ce apostolul Petru vorbea despre Hristos acestora (sa nu uitam ca Petru a avut anterior o viziune care insemna primirea neamurilor la crestinism), ca o dovada ca si nemurile au fost alese pentru a deveni crestini, "că Dumnezeu nu este părtinitor. Ci, în orice neam, cel ce se teme de El și face dreptate este primit de El." cum bine spune Biblia
__________________
Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire
|