View Single Post
Vechi 17.01.2018, 15:28:59
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
E ca și cum ai vorbi de Trabant făcând abstracție de faptul că există Mercedes.
Exact. Asa e cand vorbesti de rugaciunea obisnuita facand abstractie ca, prin Duhul Sfant, e posibila rugaciunea in alte limbi.
Citat:
Nu înțeleg de ce le tot sucești când și Apostolul dă intâietate rugăciunii participării noastre cu mintea și inima insuflați de Duhul Sfânt.
Nu intelegi pentru ca nu citesti 1 Corinteni 14, sau pentru ca nu vrei sa intelegi din pricina ca nu iti convine ce scrie.

Desigur ca Apostolul incurajeaza rugaciunea cu mintea. Insa nu-i da intaietate, nici mcar in adunarile publice.
El spune asa: "Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea." Apostolul le da intaietate amandurora. In adunari publice.

Pentru rugaciunea privata, Apostolul subliniaza valoarea mai mare a rugaciunii in alte limbi. Pentru ca prin rugaciunea in alte limbi credinciosul se zideste pe sine insusi, graieste tainele Duhului catre Dumnezeu si aduce multumiri intr-un mod extraordinar de frumos. E Duhul Sfant acolo, intr-o manifestare speciala.
Citat:
Refuzi să înțelegi că o rugăciune în văzul lumii din care nu se înțelege nimic, în zilele noastre nu aduce un plus de valoare (ea a fost necesară în Biserica primară).
Faci confuzie, NU a fost necesara nici in Biserica Primara.
Rugaciunea in alte limbi, cu voce tare si fara talmacire NU a fost necesara nici in Biserica Primara.

Insa rugaciunea in limbi, rostita cu randuiala, a adus un mare plus de valoare in Biserica Primara si poate aduce si astazi, pentru cei care cred invatatura apostolilor.
Citat:
De aceea Biserica nu mai acceptă acest tip de rugăciune
Orice persoana sau comunitate de credinciosi care isi permite sa interzica rugaciunea prin Duhul Sfant, isi pierde autoritatea spirituala de a fi ascultata.
Citat:
E ca și cum ai spune că rugăcinea inimii nu este tot un dar al Duhului Sfânt. Ori noi știm că rugăciunea neîncetată pe care au dobândit-o Părinții Bisericii este un dar al Duhului Sfânt.
De ce as vorbi eu impotriva rugaciunii inimii?
Orice tip de rugaciune placuta Domnului ar trebi sa fie incurajata si practicata.

Ceea ce afirm eu este ca rugaciunea in alte limbi, pe care au primit-o Sfintii Apostoli si credinciosii Bisericii Primare este de o exceptionala valoare si ar fi de dorit sa fie practicata de fiecare crestin.