Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Desigur ca Biserica lui Hristos Nu este o confesiune, asta e clar insa nu e subiectul acestui topic.
Ideea on-topic este ca Duhul Sfant nu lucreaza numai in Biserica ci si in afara ei. In lume. Incepand din Biserica Primara, cand apostolii au facut semne si minuni in mijlocul lumii si pana in zilele noastre Duhul Sfant lucreaza cu putere in lume. Nu doar in Biserica.
Ca lucreaza prin Biserica, da cu asta sunt de acord.
|
In afara Bisericii lucreaza harul doar in exterior, asa a lucrat si inainte de venirea Mantuitorului. Adam si urmasii lui au pierdut harul (interior), acesta a fost adus de Iisus si a fost primit la Cincizecime. Se da doar in Biserica, prin Botez si Mirungere (care este echivalentul punerii mainilor). In afara Bisericii poate sa fie harul chemator, care lumineaza pe om sa vada adevarul si sa vina in Biserica.
Citat:
Ma rog ca Dumnezeu sa va lumineze si cu privire la darul vorbirii in limbi. Voi nu sunteti departe de Imparatia lui Dumnezeu. Sunt protestanti care cred ca toate darurile Duhului au incetat.
|
Am mai spus, cred asta pentru ca, practic, nu exista minuni la protestanti, in afara de minunile false de la penticostali (si carismatici). Ma bucur, ca tu crezi ca ortoodcsii nu sunt departe de Imparatia lui Dumnezeu, dar nu are nicio importanta ce crezi tu sau alti protestanti. Cred ca stii ce parere au 99% din preoti si majoritatea credinciosilor ortodocsi practicanti despre protestanti sau penticostali. Penticostalii sunt, in schimb pe drumul care duce in directia opusa, la ei lucreaza doar ingerii cazuti.
Citat:
Opinii marginit-confesionale
|
Opiniile sunt doar pareri, cred ca le confunzi. Daca sunt argumente nu mai sunt doar pareri. De ce crezi tu ca cineva ar lua in seama opiniile ecumensite ca fiind cele obiective. Dimpotriva, ceea ce ai spus tu sunt doar opinii ecumenist-protestante.