View Single Post
Vechi 27.12.2017, 16:58:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Palama, te faci frate cu dracul ca sa treci puntea.
Il aprobi pe un eretic cesationist doar pentru ca iti sustine punctul gresit de vedere.

E incorect ceea ce faci.
Lipsit de onestitate intelectuala.
In aceleasi postari acuzi protestantismul ca ar fi putred si satanic dar ridici in slavi un pastor protestant care debiteaza prostioare teologice subtirele si, mai ales, antibiblice.

Da, eu nu arunc nici macar o privire pe scrierile care afirma ca lucrarea supranaturala a Duhului Sfant a incetat. Daca tu crezi asa ceva, esti impotriva teologiei propriului tau cult.
Acel protestant e onest, vede ca nu exista minuni in protestantism, de aceea ajunge la acea concluzie. Pana la urma si ortodocsii spun acelasi lucru, eu de cand am intrat pe forum am spus tot timpul asta, ca nu exista minuni divine in afara Bisericii (Ortodoxe). Si mai spune ca acele "minuni" ale penticostalilor si carismaticilor sunt de fapt minuni date de ingerii cazuti, asemanatoare cu cele din paganism si diferite de cele din crestinism. Adica exact ce spun si ortodocsii. Ca mai crede si ceva gresit se datoreaza faptului ca, cel mai probabil, nu stie apropae nimic despre ortodoxie, adevarata Biserica, unde sunt si minuni neintrerupte de apropae 2000 de ani. In tarile vestice ortodoxia este aproape necunoscuta pentru cine nu se intereseaza de ea, un protestant poate stii despre ceilalti protestanti sau, cel mult, despre catolicism. Desi tu spui ca doar unii au o parere proasta despre penticostalism, de fapt apropae toti au aceasta parere, chiar si ceilalti protestanti, catolici, ca sa nu mai spun de ortodocsi. Desigur, exista si exceptii, dar sunt penticostalii impotriva tuturor, nu toti impotriva unora care neaga manifestarile ciudate din penticostalism. Practic, penticostalismul si miscarea carismatica sunt o combinatie intre paganism si crestinsim, care nu exista la alte culte. Si care n-o intalnim intr-o asemenea masura nici in paganis, ca si acolo doar unii intra in transa, nu toti se lasa posedati de zeul respectiv.