Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 25.10.2017, 21:14:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
exact la fel mi-ai facut si cand foloseam alt nick, ai negat permanent evidenta si nu gasesc alta explicatie decat ca ai impresia ca asa aperi ceva, ortodoxia, biserica ortodoxa....
in 449 monofizismul devine religie de stat in bizant, d'aia face pulcheria ce face doi ani mai tarziu.
Daca esti cine cred eu (adica lancaster) inseamna ca am nimerit la fix cand am spus ca ai citit alte istorii, fara sa le citesti si pe cele adevarate mai intai. Eu nu am negat niciodata evidenta, tu ai facut asta, contrazicandu-ne degeaba. Pentru ca tu nu stii ce spune ortodoxia si care e adevarul, stii doar acele istorii false si partizane.

Eu nu am sustinut ca doar Eutihie a fost monofizit, ar fi fost ceva fara sens, am spus ca pana la el nu a sustinut nimeni monofizismul. Evident, ca in cazul fiecarei erezii, a reusit sa prosteasca mai multi oameni dupa aceea, pentur ca nu se intrunea un Sinod Ecumenic doar pentru ca unul a spus o prostie si nu-l baga nimeni in seama. Iar erezia monofizita e una din cele mai prostesti, sustinand ca Iisus nu ar fi fost Om, ar fi avut doar un trup aparent, e culmea ca sfintii si credinciosii de pana atunci ar fi sustinut o asemenea aiureala si abia atunci au schimbat-o. Pot crede asta doar cei ce nu cunosc adevarul si citesc doar istorii partizane.
Ca sunt citite din alte istorii e si partea cu faptul ca doar Sfanta Pulcheria ar fi sustinut adevarul ortodox. Cei ce sustineau monofizismul nu erau toti credinciosii si doar Sfanta Pulcheria a spus adevarul ortodox, pentru un ortodox e amuzant sa auda asta. La Sinodul Ecumenic participau aproape toti episcopii, care au condamnat erezia, nu erau de acord cu ea.
Reply With Quote