Citat:
În prealabil postat de antoniap
Cei din primele veacuri nu faceau prea multa teorie. Ei aplicau teoria. ,,Da", era ,,da", iar ,,nu" era ,,nu". Nu cautau sa-i faca parte dreapta si lui Dumnezeu si celui rau, cum fcem noi. Ecumenismul cam cu asta se ocupa. Cei care au curajul sa fie crestini asemenea celor din primele veacuri au sanse de a se mantui, chiar daca vor fi inchisi sau dati afara din manastiri. Cand jertfesti totul pentru Hristos, se apropie Dumnezeu de tine, daca tu nu te-ai apropiat prin nevointe de El. Iar frica e de la cel rau.
|
Da,dar de unde stim noi exact cum a fost la Sinod?Suntem in masura sa judecam?Suntem induhovnici,indreptati,pocaiti precum crestinii primelor veacuri?Frica,tulburarea,cam starile astea sunt imprastiate datorita celor care spun unele lucruri despre Sinod.Poate o fi cum spun ei sau poate nu,eu nu am de unde sa stiu,ptr ca nu pot discerne precum ei,dar prin asta ne abatem de la esential,anumite roade vrednice de pocainta.De asta nu se vorbeste.Oare cum ar fi la Judecata sa spuna Creatorul:bine ai facut sluga,te-ai lepadat de cei care au semnat la Sinodul din Creta,dar tigara nu ai lasat-o,pacatele nu le-ai lasat.E lasa,hai vino de-a dreapta!Oare asa o sa fie?