Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nici de asta n-am auzit.
Pe care Biserica Ortodoxa reprezinta "urmasii" astia anonimi, mai exact?
|
cititi pe siteul lor graiul ortodox dc.vreti lamuriri suplimentare.
Apoi sinodul tilharesc sun ei cine sunt ei numai grupeza toate reactiile ,inclusiv a patriarhiei noastre ca sa le gasim mai usor.Apoi nu putem asa nu tinem cont de ce spune ARHIM IUSTIN PIRVU ,am dat linkul ca nu e oricine ,nu putem sa nu tinem cont de sfintii lui DUMNEZEU care spun despre aest sinod,SF.KUSCA AL ODESEI,SF.IUSTIN POPOVICI SAU DUHOVNICULIULIAN DE LA SCHITUL PRODROMU,SAU SFINTII RUGATORI IN PESTERILE DE LA ATHOS. Iata mesajul de la par.IULIAN
“Văzând vremurile de grea încercare care au venit peste întreaga lume ortodoxă, am fost determinat să fac clar auzită mărturisirea mea alături de adevărații fii ai Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească. Chemând frica lui Dumnezeu în ajutor și rugăciunile Maicii Domnului și ale Sfinților Mărturisitori, mărturisesc că nu recunosc sinodul ținut în Creta între 16-27 iunie 2016, întrucât a încălcat învățătura celor șapte Sinoade Ecumenice și promovează ecumenismul care este erezia absolută și pregătește venirea lui antihrist. Nu pot fi de acord nici cu cei care au semnat la acest sinod deoarece prin acordul dat s-au lepădat de sfânta credință ortodoxă luând parte, rugându-se și împrietenindu-se cu ereticii care nu o recunosc pe Maica Domnului, nu o cinstesc, hulesc Sfânta Cruce și nu au pe Sfântul Duh. Este vremea să ne pregătim de mucenicie deoarece pentru aceasta am venit în lume, să mărturisim pe Dumnezeu, să ne lepădăm de satana și de toate slugile lui.
Închei cu cuvântul Sfântului Apostol Pavel: «Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în Biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați» (I Cor. 11:18
Părintele Iulian (Schitul Prodromu - Sfântul Munte Athos)