View Single Post
Vechi 20.10.2016, 17:19:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit Dragul meu frate Emilian și nu emilian. Nu e frumos să răspund răului cu rău.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nu suntem frați în Hristos, de mântuire, ortodocși, suntem frați prin Adam și Eva, tu fiind frate rătăcit/risipitor (în erezie)[/b],
Te-a pus cumva Noe sau părintele Avraam sau Moise judecător? Te-a pus David sau Frații Macabei străjer sau mare războinic al Domnului? Te-a pus Solomon să înveți tu poporul? Te-a pus Hristos Apostol? Te-a pus vreun sfînt părinte studiat de tine? Te-a pus cineva din BOR mai mare judecător să dai tu sentințe despre mine sau despre NIP? Dacă nu te-a pus nimeni cum de îți permiți să socotești pe cineva (nume, prenume, apropiat, coleg) ca fiind eretic sau rătăcit și risipitor? Te întreb te-a pus Domnul pe un scaun de judecător? Dacă nu te-a pus nici Domnul și nici un slujitor de al său atunci cum de îți poți tu permite să dai sentințe și să mă socotești cum vrei dumneata la modul total infailibil? Cum? Ai cerut și ai primit binecuvîntare de la cineva pentru a judeca și a face pe cineva eretic sau risipitor? Ești tu cumva al 10-lea sinod ecumenic sau ești tu inchiziția ''ortodoxă'' înfailibilă? Păi chiar și la cele 7 sfinte sinoade Ecumenice ale sfinților părinți, ei se pronunțau cu sfială și doar că li se pare lor și Duhului că așa ar fi revelarea dreptei Credințe despre Dumnezeu. Deci dacă ei nu și-au permis tu îți permiți să hotărăști tu cine e și cine nu e eretic? Deci dragul meu frate în Hristos, frate mai infailibil și mai sigur și mai radical care mă socotește bolnav și rupt... nu crezi oare că defapt tu ai o gravă problemă de abordare? Poți să admiți asta? Dacă nu poți să admiți și te auto-îndreptățești de pe poziții ferme și de neclintit auto-îndreptățindu-te mereu doar pentru că ți se pare că tu ești sigur de credința ta care defapt e o credință care s-a oprit la sfinții părinți și că eu sunt ereticul doar pentru că am mers mai departe după Hristos atunci nu văd rostul întrebărilor decît ca pe o continuă înșelare a ta căci tu crezi că mă vindeci pe mine de satana cînd defapt cel numit de tine satana e defapt Domnul Iisus așa cum îl numeau unii acum 2000 de ani. Iar dacă ai o astfel de problemă confuzivă... cum crezi tu că ai putea să ți-o vindeci? Persistînd la nesfîrșit în dezinformare și necunoaștere și necercetare? Asta crezi tu că e soluția? Orbirea infailibilă și credulitatea superstițioasă?

Bine, dacă eu sunt în ''erezie'' atunci hai să discutăm aici măcar ca frații greșiți, frați măcar în Adam și Eva. Dar pentru asta ar trebui să crezi și tu că nu ești infailibil și ar trebui să-ți dai și ție măcar o șansă ca să crezi în Cuvîntul lui Dumnezeu din NIP... căci altfel pentru tine discuția devine inutilă și nefolositoare și chiar pierzătoare... pentru că practic îți întărești prăpastia dintre tine și Domnul Iisus Hristos, Cuvîntul lui Dumnezeu din toate timpurile... care vor mai fi.

Deci dă-ți te rog frumos măcar o șansă... dă măcar o șansă CREDINȚEI în cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice, fără să strici credința ta în sfinții părinți.

Citat:
cum suntem toți frați prin Adam și Eva, creștini, eretici, atei sau păgâni (ne-creștini, cum sunt numiți modern, păgânii, sau ne-ortodox, cum sunt numiți modern, ereticii).
Odată ce am fost născuți de sus din apă și din duh nu suntem doar oameni ci suntem creștini ortodocși așa că te rog să nu-mi negi apartenența la ortodoxie și la BOR ci te rog să îmi respecți credința fiindcă sunt mirean ortodox practicant din BOR și credincios și în NIP... așa să mă respecți și pe mine și pe sora Mihaela așa cum te respect și eu crezînd că ești un bun creștin ortodox practicant... care a terminat teologia și a citit patristică și dogmatică și multe cărți Filocalice... care sunt fapte bune pentru care te apreciez cinstit.

Last edited by vsovi; 20.10.2016 at 17:44:31.
Reply With Quote