Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pentru ca nu cred in magarii cu aripi de porumbel care zboara in imaginatia ta?
|
Am spus eu că măgari au aripi de porumbel? Sau de măgari cu aripi de porumbel?
Faptul că Duhul Sfânt a venit peste Hristos în chip de porumbel, chiar întărește că Duhul Sfânt poate intra în orice animal și orice obiect.
Îmi atribui vorbe gratuite? Să nu inventezi minciuni...
Citat:
Ia zii, daca te-ai intersecta cu un astfel de magar, in evlavia ta, ce ai saruta? Botul, copita, greabanul, urechile magaresti, etc?
|
Am mai spus odată ce aș face, repet: aș cădea de frică în genunchi, m-aș însemna cu Sfânta Cruce și aș începe să mă rog, să cer Domnului să mă izbăvească, fiindcă nu sunt vrednic de așa ceva.
Nu aș săruta nimic, cum nici dreptul prooroc care a făcut prostioare de a fost nevoie ca Duhul Sfânt să intervină pentru el prin măgar, nu știu sigur dacă a sărutat măgarul. Nu fiindcă ar fi greșit să săruți măgarul, cum săruți și câinele și pisica și hamsterul de acasă, mai ales dacă din senin un animal îți vorbește, acolo e altceva, decât dacă săruți un cățel...
Ia zii, tu ce ai face?
Citat:
Da' de unde stii, l-ai intrebat sau ai tu o "intuitie" asa?
|
Când o să-mi răspunzi și tu mie, de câte ori erai vrednic să fi banat de pe forum, atunci îți răspund și eu, bine? Fără supărare :-)
Citat:
Bine, daca tu nu intri la curve desi ai putea, inseamna ca esti neputincios sau e o chestie de decenta?
|
Sigur că în libertatea noastră, am putea face desfrânare și curvie. Dar ce reiese din cuvintele tale, ce e în subconștientul tău? Dorința de a merge la femei desfrânate? Sau mă trimiți pe mine, mă poftești să merg eu?
Aici suntem la topicul de apărare și mărturisire a Sfintelor Icoane. Tu ce faci aici? Ia seama la ispite, suflete.
Citat:
Cred ca ai facut prea mult spiritism la viata ta, ca nu poti pricepe niste chestii de teologie ortodoxa elementara decat din perspectiva unui soi de posedare.
|
Din nou agresivitate. Afirmații defondate, calomniere și minciunele.. :-)
N-am făcut nici o secundă de spiritism în viața mea și mai bine moarte să-mi dea Dumnezeu, decât să calc Sfânta Lui poruncă.
Când Sfânta Scriptură spune clar că Duhul Sfânt este în oameni "oameni plini de Duhul Sfânt", care să fie aleși pentru slujirea diaconiei și preoției, atunci Duhul Sfânt nu-i neputincios să intre și în animale sau obiecte.
Cine spune altfel, hulește pe Duhul Sfânt.
Nu vorbește acel animal cu de la sine putere. Nici toiagul, de exemplu, nu face minuni cu de la sine putere, nici prosoapele ce le-a folosit Pavel, nu fac minuni cu de la sine putere.
Firesc, nu? :-)
Citat:
Taci ma ca e o poveste inventata de tine. Nu ti-e rusine sa minti?
|
Copilaș, nu am mințit. Slăbește din aroganță și agresivitate, că nu-ți este de folos spre mântuire.
Citat:
Facatura se vede de la o posta.
Taman ce se vorbea pe alt topic despre bolile psihice la exaltatii religiosi si besica plina de puroi si har si-a "adus aminte" ca a citit "pe undeva" ca si Hristos ar fi avut aceeasi problema, deci s-a scos.
|
Dacă tu nu ești de acord cu acele studii, cum nici eu nu sunt, nu înseamnă că ele nu există. Le-am citit (mai mult frunzărit, de supărare) și există.
Plus că eu nu sunt diagnosticat cu nicio boală psihică, deși merg anual la psihiatru, din cauza serviciului mamei, și eu și mama, am mai spus asta undeva. Deci n-am de la ce să mă scot... :-)
Acum fiindcă din nou ai fost agresiv, să-ți spun și eu ție, cum ai spus tu la alții: Taci măi păcălici ! :-)
Citat:
În prealabil postat de ioan67
Tu ai spus-o!
Atunci, daca tii la coerenta cugetarii, poti sa admiti ca unii psihologi sunt atei, fara sa faci atata furtuna in pahar?
Ce ti se pare mai grav, bro: ca unii psihologi sunt atei sau ca "toata Ortodoxia era eretica"?
|
Da, sunt de acord cu ce ai scris, frăția ta. E mai grav că unii psihologi sunt atei, decât că toată Ortodoxia a fost atunci în erezie.
Ce vreau să aud, să citesc, în mod expres și concret de la frăția ta, este dacă ești de acord sau nu ești de acord cu existența acelui studiu, cu corectitudinea desfășurării și cu ce verdictele sau "diagnosticurile" date.
Citat:
În prealabil postat de ioan67
P.S. Cat despre episcopi si mazilirea sfintilor, poate ai vreme sa recitesti notitele de curs si unele din cartile cu coperti frumoase pe care le tii de mobila in biblioteca.
|
Asta n-ai de unde știi frăția ta, cât și ce citesc, din biblioteca mea (a Domnului dată mie cu împrumut) ...