Citat:
Iar dacă voi nu sunteți sectă, de ce nu ascultați cu smerenie, învățăturile duhovnicului vostru?
|
Tu spui că ei nu ascultă sau că eu n-aș asculta lansînd alte mizerii cu ascultarea ca să te lauzi că tu ai asculta... Păi noi ascultăm mereu sau uită-te tu la viața celor 7 sfinte Trîmbițe ca să vezi acolo dacă era ascultare sau ce era? Era Ascultare și Mare Credință... dar tu invoci neascultarea cqa să te lauzi și să denigrezi... căci văd că necredința ta ca să se scoată dreaptă neputînd să se laude cu credința atunci aruncă despre alții minciuna NEASCULTĂRII.
Păi cei mai ascultători de Dumnezeu din BOR au fost și sunt cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice! Ia studiază-le viața mucenicească!
Citat:
Dacă duhovnicul îi spune la Mihaela să nu mai asculte de demonii, ea de ce nu ascultă de duhovnic și ascultă mai departe de demoni?
|
Iar vii cu duhovnicul și cu demonii și cu neascultarea... ei. Ție chiar nu ție rușine să dezinformezi la nesfîrșit? Ți-am zis, studiază-le viața, roadele și vezi dacă au ascultat cele 7 Trîmbițe și dacă ascultă cea de a 7-a sau nu. Cercetează și nu-ți mai permite să invoci demoni și să faci acuzații gratuite din interes străin de Dumnezeu! Ok?
Citat:
Cu ce greșește episcopul și duhovnicul când îi spune să nu aibe pretenții să fie urmată de cât mai mulți ucenici? Vrea să fie o nouă eretică, ca Hellen White?
|
Păi tu ești episcop? Tu ești Duhovnicul? Aici tu îmi spui mie tot felul de lucruri pe care ar trebui să le facă ea.
De ce a fost Helen White eretică sau sectantă? Că zici tu? După ea și după ucenicii ei care s-au corcit cu celelalte secte așa au apărut multe secte, dar ce zicea Hellen White nu e chiar rău așa cum insinuezi tu osîndind sectele în timp ce Dumnezeu nu le osîndește ci le cheamă la pocăință și îndreptare.
Tu ai citit ce a scris Hellen White? Păi nici ea nu mințea ci avea o relație cu Domnul Iisus.... Dar ea nu era o Trîmbiță Apocaliptică ci doar o credincioasă din America de Nord care avea și ea tot dreptul să creadă în Dumnezeu și ea mărturisea despre relația ei cu Iisus... Ce e rău în asta? Iar nu crezi că ar fi fost posibil? Nu cumva tu ești rău că o osîndești pe ea în loc să osîndești nu sectele ci felul rău și sectant de credință pentru ca să poată îndrepta fiecare? Eu am citit din Hellen White și părea o credință autentică, reală, deci aș putea crede că și ea primea mesaje de la Hristos, care au încetat în momentul în care nu au mai ascultat de ea ci de tot felul de predicatori care au hotărît peste Dumnezeu........... născîndu-se prin asta tot felul de secte ce derivă de la Hellen White dar pe care stupooare, au lepădat-o sectele și spun că e mincinoasă și eretică tocmai sectele respective.
Citat:
Când duhovnicul îi spune că aceiași demoni sunt la ea, ca la Hellen White, ea de ce nu ascultă să se îndrepte în smerenie și dragoste?
|
Tu spui, nu mai minții că îi spune cineva, tu spui și dezinformezi... și zici că ea nu ascultă... deci ești necredincios, mincinos și lăudăros... din păcate... căci așa v-a învățat partidul și colaboraționiștii ca să osîndiți sectele cu ură proletară, ura de clasă.
Dumnezeu iubește înclusiv sectele deși ele nu sunt decît trupești și nu duhovnicești... deci Domnul îi cheamă și pe ei la pocăință și îndreptare... pe cînd tu minți și sîndești mereu și învoci demonii... că știi tu... că dacă spui tu că nu ascultă în timp ce ea ascultă atunci musai e sectă și musai sunt demonii... crede-mă că persiști în necredință și-ți spun asta ca unui frate... ortodox.
Citat:
De unde știi că e revelație de la Dumnezeu? Dacă e "revelație" de la demoni?
|
Dacă și cu parcă.... păi caută și citește și te convinge... dacă vrei că nu te silește nimeni dar Domnul nu a venit pentru drepți ci pentru păcătoși... deci dacă ești și dacă sunteți așa cum te lauzi mereu atunci nu aveți nevoie.
Ei nu pot lua chip și formă de îngeri de lumină? Pot. Nu pot fi hristoși mincinoși? Pot. Nu pot fi antihriști? Pot fi.
Și sunt.
De la ar putea la afirmația ta e un pas mic, ca de la cer la iad. Eu nu te sfătuiesc să faci astfel de afirmații despre alții fără să citești, fără să te documentezi, fără să ai un pic de decență și minime argumente... deci nu ești creștin ortodox decît cu numele și cu hainele... pe dinlăuntru ești defapt altceva... n-aș vrea să repet că ești mincinos ca să nu zici că și eu sunt la fel ca tine... dar eu nu zic de tine nimic ci propriile tale afirmații te dovedesc cine ești: un necredincios sigur de necredința sa strîmbă și rea.
Citat:
Mulți. Și vor fi. Când le mor slujitorii lor, de pe pământ, caută alții. Aceiași demoni, caută alți oameni.
|
Aici ai dreptate... cu asta se ocupă demonii în toată lumea și așa pot ei găsi fraieri, din pricina unor smintiți așa ca tine care spun despre Dumnezeu că e satana. Deci te rog să mă ierți dar dacă tu afirmi mereu asta, eu ce să spun despre tine cînd văd ce spui și ce scrii?
Citat:
Și-i găsesc pe aceia fără smerenie. Îi îndulcesc cu mândrie, apoi varsă în ei. Mult. Din experința lor, caută să-i facă mai puternici decât cei pe care i-au învățat și educat mai înainte. Și reușesc. Fiindcă sunt mulți care nu vor să audă de ascultare și de smerenie. Tot mai mulți.
|
Aici ai dreptate... dar la tine te uiți ce faci? Păi una-întruna ai mințit și ai denigrat și te-ai lăudat cu meritele tale și ale altora osîndind și judecînd și ''știind'' că ei sunt îndrăciți sau demonizați sau sectanți sau eretici... păi pe tine de ce nu te pui la socoteală că ai putea fi o unealtă foarte bună pentru interesele lor, a demonilor ăia de care vorbești?
Citat:
N-ai nevoie să înțelegi mai mult decât iubești. N-ai nevoie să crezi mai mult decât te smerești. N-ai nevoie să tâlcuiești, mai mult decât asculți. N-ai nevoie să știi mai mult decât împlinești.
|
Eu ți-aș zice că mai degrabă: n-ai voie să ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău!
Citat:
"Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare." - II Petru 3, 16.
|
Păi tu ești cel care a răstălmăcit scripturile de mă doare capul și nu vreau să repet ci recitește unde ți-am răspuns... E normal dacă nu vrei să crezi ci vrei să te lauzi. Deci patima aia a mîndriei de care vorbești te-a lucrat.
Citat:
Cu ce greșesc Sfinții Părinți, când tâlcuiesc Scripturile?
|
Nu greșesc.
Citat:
Atunci de ce nu ascultați de ei?
|
Tu nu asculți. Cele 7 Trîmbițe apocaliptice au avut cea mai mare ascultare și cea mai mare supunere din ortodoxie!
Citat:
De ce avem nevoie să avem nevoie să tâlcuim noi mai bine ca ei?
|
Dacă sunteți drepți, n-aveți nevoie căci la păcătoși a venit Domnul să le descopere scripturile și să le propovăduiască săracilor Împărăția Cerurilor, nu vouă care vă ludați și vă țineți semeți. Vă lasă Dumnezeu să cădeți în semeția și ''ascultarea'' voastră...
Citat:
Cu ce greșesc ei? Nu cumva noi greșim și slujim diavolului, când nu primim darurile de la Duhul Sfânt prin ei? Și dragostea față de ei?
|
Păi cele 7 Trîmbițe au primit și au slujit BOR și ortodoxia și pe Dumnezeu mai mult ca oricine din vremurile astea. Deci ce tot vorbești și întrebi fiind pe dinafară de orice cercetare dreaptă și fără măcar să citești ca să pricepi și să te convingi și să înțelegi... tu doar repeți ca o placă stricată sperînd că cu insistența vei putea sparge ușa ca să păcălești să nu mai cred nici eu în Dumnezeu așa ca tine. La ce mi-ar putea folosi necredința ta în Dumnezeu? La nimic ba m-aș mai și osîndi ca prostul la iad ca orice trădător de cele sfinte.
Citat:
N-am nevoie să înțeleg mai mult decât am primit în Duhul Sfânt de la alții mai buni decât mine.
|
Eu nu te-am silit să înțelegi mai mult, ci ți-am zis că nu pe drepți îi cheamă la pocăință ci pe păcătoși... dacă ești credincios și drept atunci n-ai nevoie... poți sta liniștit ca să te smerești pe maideparte în taină dar fără să te lauzi ca fraierul și fără să mai ridici mărturii mincinoase despre unul sau despre altul zicînd și că știi tu că-s demonizați ăia care defapt împlinesc Apocalipsa de la Dumnezeu împreună cu Iisus.
continuarea mai jos