Citat:
În prealabil postat de ioan67
Vsovi, ai putea sa ne spui de ce ne-ar ajuta pe noi, crestinii "obisnuiti", astia din BOR care nu ne deosebim cu nimic (in ale credintei indeobste asumata) de oricare altul dintre noi, sa tinem strans de duhul celor pe care ni-i prezinti aici?
|
Cuvîntul lui Dumnezeu din cărțile de la Pucioasa este un duh al Mîngîierii și al privegherii, un duh de pază și de dreaptă și bună viețuire și care curîțește omul de patimile păcătuirii deci e folositor mai ales celor în credința ortodoxă, dar nu drepților ci păcătoșilor căci nu a revenit să cheme la pocăință pe drepți ci pe păcătoși... dar e de folos oricărui om ca să-L cunoască pe Iisus și pe Dumnezeu pentru ca să știe cine îi sunt părinții cei Adevărați căci Dumnezeu l-a creat pe om și nu gLumea și nici păcatul și nici întîmplarea sau hazardul sau nimeni sau maimuța sau altcineva ci Dumnezeu.... din iubire sfîntă și altruistă.
Citat:
Ce aduce in plus duhul celor din Pucioasa fata de Duhul din Biserica noastra?
|
O pregătire și mai temeinică în vederea revenirii lui Iisus la oameni, la poporul său credincios care s-a pregătit, trimis de Tatăl.
Citat:
Si ce minus am avea noi, crestinii obisnuiti, cata vreme ramanem fiecare in parohiile si ascultarile noastre si nu aderam la insufletirea pucioasana?
|
Păi nu dorește Dumnezeu ca să iasă cineva din buna credință ortodoxă ci tocmai pentru a întări credința și pentru a o păzi de apostazie și alunecare au fost și sunt toate cele 7 Trîmbițe Apocaliptice... deci nu e vorba de minusuri, dacă sunteți drepți și credincioși ci doar de plusuri, de cunoașterea tainelor, a Adevărurilor, a îmbrățișării comune... dar dacă chiar aflați în ortodoxie sunteți căzuți în tot felul de ispite eretice și sectare și păgîne sau lumești atunci unde veți găsi voi îndreptarea dacă nu la Dumnezeu?
Citat:
Cat despre tine, care te prezinti repetat ca simplu crestin din BOR, ce anume te anima sa sus-tii pe cei din Pucioasa?
|
Păi nu am cum să nu susțin Dreptatea și Adevărul mărturisindu-mi cinstit în ce cred și de ce anume... și cum crezi că aș putea să nu mă bucur de Dumnezeu și să țin această bucurie ascunsă din moment ce nu mai este de cine să-mi fie frică deoarece regimul terorist de tristă amintire se cam duce pe apa Strîmbetei cu serv-vicii cu tot?
Citat:
Sa nu te superi, te rog, dar asa cum amicul Florin Oltean zice ca s-a facut punte (luntre?) peste neantul dintre crestinism si budhism, asa imi pare, sa ma ierti, ca te vrei si tu: o legatura (din ce armatura?) intre BOR si credinciosii puciosani.
|
Sigur că aș vrea o înfrățire dar nu e una păgînă așa cum vrea acest Florin, căci eu nu vin să vă înfrățesc cu dracul și nici cu păgînismul budist sau ereziile și sectarismele gLumii sau cu tot felul de alte rătăciri ci vă spun că iată: Cuvîntul lui Dumnezeu vine să vă păzească de orice rău și să lupte cu orice rău pentru că El este Învățătorul Ortodoxiei și Domnul Credinței, El Domnul Iisus împreună cu poporul său sărac și puțintel.
Păi treaba stă așa:
''Nu am venit să chem pe cei drepți la pocăință ci pe cei păcătoși, pe cei proști, pe vameși și pe desfrînate, pe colectorii de taxe și pe toți cei amărîți și deprimați și împovărați și disperați și panicați... ca să-i MÎNTUI!'' (ceva de genul ăsta ne zice Domnul și nu eu păcătosul!)
Și nu dă fuga orice credincios veritabil care aude că Tatăl Său se apropie și L-a trimis pe Hristos ca să întărească Credința? Nu dă fuga oricine îl Iubește pe Dumnezeu ca să afle ce anume ne transmite Tatăl nostru Carele este în ceruri? Păi dacă îl iubim pe Dumnezeu cum atunci să ne ținem departe de mesajul Său dăruit prin cele 7 Sfiinte Trîmbițe Apocaliptice?
Spune tu CUM?
Asta nu înseamnă că Dumnezeu a venit să desfințeze ortodoxia, nici pe departe ci a venit s-o întărească așa cum a întărit acum 2000 de ani Legile Vieții!