Subiect: Noi atentate
View Single Post
Vechi 28.07.2016, 01:10:48
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Discursuri nationaliste infierbantate fara nici o baza reala.
Provenim din culturi foarte diferite. Cea europeană a încercat sistematic să elimine întâi crima (inclusiv pedeapsa cu moartea), apoi violența fizică, chiar și cea verbală. Nu știu cum să zic, nici eu nu consider că poate fi găsit ceva bun în orice formă de violență, numai că devii incapabil să răspunzi unora care n-au aceeași educație cu tine; care au o cultură a violenței și care nu ezită să te omoare cu un gest barbar, pe care-l credeam istorie, acela al decapitării.

Citat:
La noi nu avem destui care traiesc din ajutoare sociale? I
n orice tara exista indivizi marginalizati, care traiesc din ajutoare sociale sau nici atat.
Frustrații noștri nu se radicalizează pe internet apucându-se să ucidă și să se sinucidă. Moștenesc, probabil, o altă viziune asupra vieții; chiar dacă nu una neapărat creștină, măcar mai puțin violentă.

Citat:
Uite si Anglia, crezi ca nu sunt si acolo destui marginalizati, frustrati, etc?
Vrei să spui că Anglia e ferită de terorism?

Citat:
Se pare ca ai memorie scurta. N-ai auzit de Charlie Hebdo?
Eu mă refeream la atitudinea oficială, a politicienilor de vârf, care deși trebuie să fie curajoasă, nu trebuie să își bată joc de nimeni, cum a făcut C.H.

Citat:
Hai sa lasam poeziile. Nu din dorinta de virtute morala comit astia atentate.
Păi nu. Însă cel puțin unora dintre ei le-a folosit ca pretext.

Am prieteni musulmani, pot fi oameni foarte buni atâta vreme cât nu există conflicte sau, poate, cât sunt minoritari printre noi. Probabil și creștinii au putut trăi bine între ei multă vreme. Dar când se radicalizează... se întâmplă ceea ce vedem.