View Single Post
Vechi 24.06.2016, 22:52:04
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Mai omule, scuza-ma, dar distinctia "europa construieste cind cucereste, rusia (doar) distruge" este...infantila la cel mai bun nivel. Eu iti zic atit: Dostoievski sau Ceaikovski iti spun ceva? Ok, sa zicem ei au aparut si au produs intr-o Rusie relativ europenizata. Dar Sf. Andrei Rubliov? Sf. Serghei de Radonej? Ce "primitivi" si mujicii astia... Ce adunatura de inapoiati care nu stiu domle decit sa bea si sa distruga cind bat razboi....Nt nt nt...Bine ca soldatul europena sau american este un inger...nu ca animalele alea sovietice...
Încercasem să te avertizez că am exagerat puțin lucrurile, începând cu „dincolo de nuanțe”. Dar dincolo de fraza aia, în care vroiam să arăt, pe scurt, că în istoria recentă noi așa i-am cunoscut pe ruși - mai curând ca pe niște barbari și în niciun caz ca pe niște civilizatori, cred că e bine să gândim nuanțat.

Ți-am mai spus că nu judec întregul popor rus, nu disprețuiesc cultura lor, îi prețuiesc pe ei ca oameni. Pe de altă parte, nu mă omor după cultura sau după spiritul – mai curând – occidental. Dar nu despre asta e vorba aici.
Spre deosebire de tine, însă, nu-i consider pe occidentali slujitori ai satanei; nici pe ruși.

În fine, trebuia să fie vorba doar despre Brexit aici, iar eu mi-am exprimat părerea că ceea ce se întâmplă nu este bine. Asta-i tot.

În rest, dacă singura explicație pe care o poți găsi pentru opiniile pe care le am este oportunismul, ce să spun? Poate că ești prea nobil că nu iei în calcul prostia, deși o consider de preferat în cazul ăsta.

Last edited by CristianR; 24.06.2016 at 23:07:57.
Reply With Quote