Citat:
În prealabil postat de sophia
Lasa-i in pace. Sunt rautaciosi. Si este si asta un pacat. Ii vede Dumnezeu.
Sa ne gandim ca nici discipolii lui Iisus (apostolii) nu-L intelegeau si El trebuia sa le explice pildele cu rabdare, la nivelul lor.
Nu stiu de ce ma tot trimite lumea la catehism. Am citit mult si stiu mult in credinta, la nivelul meu bineinteles. Stiu si catehismul. Si nu are nimic cu ceea ce se discuta aici pe forum.
Discutii ca astea de aici (la care s-a ajuns) si cea cu Adam si Eva pe celalalt fir nu prea isi au nici rostul. Stam noi si despicam firul in 16 ce-o fi vrut Dumnezeu sa faca si luam fiecare cuvant la discutat.
In ceea ce priveste citatul tau, am sa-ti rapsund ca textul este mai clar ca al Deliei. Sunt unele idei care nu le inteleg.
Cine este "al doilea om din cer? Iisus sau Adam?"
Apoi ce-a vrut sa spuna la 45 si 50?
Inteleg ca la 50 spune ca omul (facut din carne si sange) nu are sanse la Imparatia Cerului. Nu poate sa o mosteneasca.
Si atunci?
Delia - nu stiu ce idee a mea nu s-a auzit in ortodoxie. Tot timpul imi spuneti asta. Eu nu vorbesc decat din ortodoxie, pentru ca restul nu cunosc.
In fond am spus amandoua acelasi lucru, dar la niveluri diferite.
Eu spun cum pot eu. Dar sa-mi spui ca nu e ortodox?
Nu mai intru in detalii. Am explicat mai sus. Dar voi sunteti in alte sfere.
|
Eu zic ca daca sunt toti asa de buni la despicat firul in patru la chestii complicate, cred ca ar fi mult mai bine sa explice principiile de baza ale crestinismului si ale bisericii ortodoxe persoanelor cu nici o minima informatie despre acestea. Si aici ma refer la oameni redusi mintal, sau care nu au acces la informatie despre credinta ortodoxa.Si o spun chiar fara pic de rautate. Se irosesc pe aici.
Decat sa dezbata intre tine lucruri complicate cu oameni care oricum sunt cunoscatori in acest sens, mai bine sa ii invete pe altii neinvatati. Ar fi un lucru extrem de folositor.
Multa lume nu cunoaste lucruri minime despre religie si credinta, multi sunt analfabeti, orbi, redusi mintal sau nu au acces. Daca fac deja acest lucru, bravo lor.