View Single Post
Vechi 01.03.2016, 20:51:23
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Doamnelor si domnilor, de toate confesiunile, sa nu ne uitam doar in oglinda si sa ni-se faca rau de ce vedem, sa nu acoperim oglinda!

2.Acum m-as adresa credinciosilor ortodocsi. Oameni buni modul cum s-a procedat cu familia Nan a fost patetic. Intr-o tara majoritar ortodoxa, tinand cont de cata furie a starnit Barnevernet trebuiau manifestatii in toate orasele tariipentru ei. Au fost doar adiacente. In alta ordine de idei. Am remarcat, inainte de aceste evenimente, ca foarte multi ortodocsi ii considera pe penticostali sectanti. Cu subiect si predicat. Chiar pe acest forum. Ma adresez acelora dintre dvs care ii considerati sectanti in trecut dar care, in valtoarea acestor evenimente tragice, ati subscris la ideea de ,,crestini persecutati" prin Norvegia de catre o organizatie nazisto-ateist-malefica. Va rog ca dupa ce se termina totul sa-i considerati in continuare crestini. Adica sa nu transformati un cuvant minunat ,,crestin" in slogan ipocrit de moment. Daca nu doriti asta atunci cand ii mai sustineti, si ramaneti la vechea parere, sa spuneti clar, inclusiv la proteste: ,, Sectantilor Bodnariu li-se face o nedreptate!". Pt ca multi dintre dvs asta ii considera pe penticostali in mod constant. Sa fim sinceri unii cu altii si sa spunem exact ce gandim,nu doar cand ne apuca mila de moment. Pentru cei dintre dvs care nu ati subscris la sloganul,,crestini persecutati", care ii considerati sectanti da macar ati protestat/rugat fie doar dintr-o minima compasiune umana va felicit sincer pt ca sunteti sinceri.

Nu ezitati sa va spuneti parerea da sa incercam sa fim sinceri. Poate fi o stare de eliberare si un gest de credinta in Dumnezeu care vede tot si stie tot, dincolo de micile mizerii ale ipocriziei noastre zilnice.
Eu recunosc, ii consideram sectari in trecut, in momentele mele de fanatism ortodox, de care m-am dezbarat intre timp, dar mi-am dat seama in prezent ca totusi sunt si ei crestini si trebuie tratati ca atare. Ortodocsii uita ca sunt crestini si ii considera mai intai si intai ca fiind sectari. Toti crestinii sunt frati daca il marturisesc pe Hristos, asa cum toti musulmanii sunt frati intre ei, desi sunt si siiti si suniti.
In prezent nu ma intereseaza daca e penticostal sau catolic, important sa fie crestin.

Cu toate acestea, nu sunt de acord la penticostali respectiv neoprotestanti cu faptul ca promoveaza si sustin bataia, ca sunt mult prea influentati de pastori (ca si unii ortodocsi de altfel, care se uita la preoti ca la mentori, guru) si de spiritul de turma si de manifestarile ciudate cu vorbitul in limbi. Apreciez ca sunt ca fratii, iubitori si uniti. Si imi place ca se axeaza pe Biblie, cunosc Biblia si o aplica. Si imi plac cantarile lor.

Recunosc ca la inceput cand am auzit ca sunt luati copiii de Barnevernet din ratiuni religioase am tinut partea familiei Bodnariu. Afland intre timp ce se intampla cu adevarat, nu le mai pot lua apararea pentru ca nu admit sub nici o forma bataia.
In general aceste familii, carora le-au fost luati copiii au probleme de o natura sau alta, din aceasta cauza, nu le pot lua apararea sau sustine cauza. Nu degeaba le-au fost luati copiii, nu iese fum fara foc.

Last edited by aubergine; 01.03.2016 at 21:02:52.
Reply With Quote