View Single Post
Vechi 20.01.2016, 22:41:55
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Nu as dori sa continui discutia, fiecare cu convingerile sale. Cand sunt viziuni ireconciliabile fiecare isi vede de drumul lui in pace si asta ar fi tot.
Just, dar mie imi este frica doar citind acest topic. Pe mine tu si Mihai, ca un binom al luciditatii si ajutorului m-ati scos de sub imperiul ex-fanatismului meu, aplicand "Frica de Dumnezeu este inceptul inteelpciunii". Si nu, nu kint: valorizand ce fac, ce spun si libertatea si gandirea mea, m-am deschis spre empatie, si am terminat-o cu isteriile scrise sau gandite, macar. Stiu ca nu mai ma consideri prieten, si poate pe buna dreptate, dar mi-ai facut un mare bine. Pe Mihnea cine il poate ajuta sa scape din acest pericol? Caci, la mine erau emotii prostesti exprimate isteric, in ce priveste fostul meu anti-occidentalism. Dumnezeu m-a lecuit prin tine. La Mihnea sunt convingeri exprimate cerebral si ponderat, dar care convingeri sunt datatoare de fiori.
In cazul lui Mihnea, nu mania unui prieten, ci...vizitarea unui loc, sau a unor locuri poate schimba ceva. Mihnea, cand vrei si poti, viziteaza Yad Vashem. Sau Oswiecim. Nu, nu am fost acolo, dar un prieten evreu mi-a arat poze. Am avut cosmaruri o saptamana incheiata. Si eu sunt unul care vizioneaza horror s.f. fara probleme. Acolo, insa era atata suferinta umana, incat simtul groazei si comapsiunii, pana atunci amortite, si-au deschis stavilarele fara oprelisti.

Mihnea si Antonia, faptul ca pe vremea lui Stalin (may his bones be ground to dust, vorba lui Maimonide), unii komisari erau evrei nu e o motivatie consistenta pentru nici un antisemitism.
Stiti cine a ajutat foarte mult la inaltarea sinagogii din Birobidjan? Niste crestini ortodocsi rusi. Si actualul Papa, cu cine s-a rugat si dat declaratii comune parca anul trecut? Cu Marele Rabin si Marele Muftiu.
In plm, simt nevoia sa ma pilesc ca sa scriu mai departe, si nu am decat spirt in casa. Si refuz sa il trec prin paine, chiar daca e medicinal. Si mi-e lene sa merg la non-stop si e prea frig.
Mihai, incearca sa te calmezi. Nu foloseste decat entropiei cearta dintre noi toti. Asta este.
Propun adminului inchiderea topicului. Wtf, in buna traditie balcanica, si topicul asta a deviat.

Last edited by Intrarea Vagonului; 20.01.2016 at 22:48:48.