Citat:
În prealabil postat de GMihai
Nu am ieșit să protestez în favoarea familiei Bodnariu; nu am semnat nicio petițe.
De ce ?
Pentru că nu știu care sunt faptele. Nu știu de ce anume sunt acuzați părinții. Nu știu ce s-a întâmplat.
Experiența profesională mi-a arătat că există atât cazuri de abuzuri săvârșite de autorități, cât și cazuri de așa ziși părinți care își distrug fizic și psihic copiii.
Atâta vreme cât nu am la dispoziție informația necesară, nu îmi permit să risc a lua apărarea, nici unei autorități eventual abuzive, nici a unor păriți eventual abuzivi.
|
Mihai, recunosc ca si mie mi-a parut ciudat faptul ca in acea familie, de pilda, toti au nume biblice (anume din VT, o veche traditie generala a NP, care sincer mi se pare hilara; consonanta acelor nume, semite sau hamite sau ce or fi, intr-un popor european imi suna grotesc), si fetele cantau psalmi. Este exact genul de atitudine pe care eu o "salut", cand o citesc, aud relatata sau o intalnesc live, cu un sarcasm interiorizat de mare amploare. Dar, dupa cum probabil ai citit deja, copiii nu prezentau urme de fizice de bataie. Cel mult am putea spune, la modul obiectiv, ca parintii ii spalasera pe creier ca si crestini ferventi, un pic prea neobisnuit de efervescenti pentru aceasta epoca. Dar, e dreptul lor sa isi educe copiii cum vor si pot si cred, daca nu ii instiga la violenta sau altele.
Ca sa nu mai vorbesc ca sugarul chiar nu are nici o treaba cu asta, adica cu conflictul dintre o familie prea fanatica in credinta ei religioasa si un stat nordic prea fanatic in ideologia sa secularista. A fost nu doar foarte crud, dar si evident ridicol sa il ridice Barnervernetul.
Si nici eu nu am semnat vreo petitie. Ca sa fiu cinstit pana la cinic, o spun ca din doua motive, egale ca amploare chiar daca nu sunt crezut: primo, tocmai pentru permit unei unde de scepticism sa existe si sa isi spuna pasul, secundo, ca sanu imi imput si mai tare probabilul dosar electronic care o fi undeva criptat intr-un server al "baietilor". Adica, tot cinstit si tot cinic, de frica.