View Single Post
Vechi 14.07.2015, 16:06:31
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Dar e tare trist, cel putin in cazul lui Origen.
Desigur că e trist, un om cu o erudiție așa mare, cu atâtea scrieri frumoase, dar care nu are smerenie, și se castrează, care apoi naște erezii abominabile, și participă la loviturile împotriva Bisericii, și a oițelor ei, se face unealta diavolului.

[quote=Mosh-Neagu;595596]Iar Dumnezeu stiu sigur ca nu face nimanui nedreptate decat daca omul ajunge sa judece, sa lege si sa blesteme.[/QOUTE]
Sau să fie necredincios, sau mincinos, sau - "Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu." - I Corinteni 6, 9-10.

[quote=Mosh-Neagu;595596]Iar el o foloseste in virtutea acelei excesive pasari. Cand omului ii pasa de ceva/cineva, mai mult decat ii pasa lui Dumnezeu, ceva nu e chiar in echilibru si cu atat mai putin in Har!!! Cred ca nu sunt singurul care gandesc astfel. Pentru ca mie in mod foarte sincer mi-e mila si de soarta pe care-a avut-o Iuda, virtuos totusi, daca a fost printre ucenicii Mantuitorului, dar inselat in final si mai ales deznadajduit intr-atat incat sa nu realizeze ca Mantuitorul l-ar fi iertat daca s-ar fi intors sa-si ceara iertare, ca de cait stie toata lumea cat de mult s-a cait![/QOUTE]
Cine s-a căit? Iuda? E doar imaginația ta. Unde știe toată lumea prostia asta?
"Le-a răspuns Iisus: Oare, nu v-am ales Eu pe voi, cei doisprezece? Și unul dintre voi este diavol!" - Ioan 6, 70. Iuda era diavol, adică era precum diavolul. Cum zice că sunt mulți antihriști. Adică oameni cu gândire antihristică, ca Iuda și ca Origen. În aparență sunt buni și fac bine, dar numai pentru a-și infiltra întunericul și vâscozitatea.
Deci ție milă de diavol? Înseamnă că ai ajuns frăția ta la neprihnănire, la îndumnezeire, ai dobândit Duhul Sfânt.

Citat:
La fel cu Origen: o viata intreaga inchinata credintei! Oare cate legiuni de diavoli au lucrat la caderea lui. Si nu doar a lui, fiindca nici pustnicii nu sunt scutiti de ispite enorme, in care unii mai si cad...
Și Arie și-a dedicat toată viața credinței, și Eutihie, și Eunomie, și Didim cel orb, și Evagrie Ponticul și Augustin de Hipponia și Dumitru Cornilescu, și Luther Martin și Calvin Jean, și alții. Ce au în comun aceștia cu Origen? SUNT TOȚI ERETICI. Și ereziile lor, chiar dacă ei s-au căit de ereziile lor, fac ravagii și în ziua de astăzi.

Citat:
Eu unul nu pot sa ridic piatra, fiindca sunt cu mult mai josnic si mai ticalos decat a fost Origen la varsta mea.
Când Biserica anatematiza ereticii, nu înseamnă că ridica piatra. Ci păzea turma lui Hristos, de rătăcire. Nu omora pe nimeni cu piatra. Anatemaziare înseamnă cu totul altceva față de uciderea unui om cu pietre.

Și Arie era mai bun ca frăția ta, la vârsta ta, și toți ereticii. Dar nu e vorba de vrednicie, ci de ascultarea de Biserică, ceea ce frăția ta, nu faci deloc, precum se vede. Cel puțin față de eretici.

Citat:
De ce sa-l provoc pe vrajmas
Pentru că trebuie să-l provoci pe vrăjmaș. E luptă împotriva lui, în fiecare zi.

Citat:
si de ce sa-L determin pe Dumnezeu sa-i ingaduie vrajmasului sa-mi intinda curse asemanatoare acelora care au cazut si pe care eu acum ii blamez.
Oricum îi îngăduie Domnul, vrăjmașului să ne întindă curse. De ce ai gândire de laș, frăția ta? De ce nu te încrezi în Hristos? Și prin împreună lucrare cu Hristos și cu smerenie, vrăjmașul e biruit.

Citat:
Ma stiu slab intru toate, iar daca judec caderea altora (cu atat mai mult a unora care prin multa osteneala si smerenie, au ocupat o vreme locuri de frunte in ierarhia celor bine-placuti lui Dumnezeu), nu-mi atrag oare osanda mai mare decat pot eu duce?
Cu toții suntem slabi. Dar "toate le pot întru Hristos, Cel care mă întărește." - Filipeni 4, 13.
"În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea." - Ioan 16, 33.
Nu judeci căderea altora, ci asculți de Biserică. Dacă Biserica i-a judecat, asta nu-i întâmplător, ci e cu scop mântuitor.

Citat:
Pe de alta parte ar mai fi si alte ipoteze legate de povestioara la care faci trimitere,
Cam ce ipoteze mai ai frăția ta? Poate te putem ajuta. Dar oare vei accepta explicația mântuitoare?

Citat:
care mai mult ma baga in ceata decat ma lumineaza,
Te bagi tu singur frăția ta în ceață. E simplu: crezi sau nu crezi. Atât.

Citat:
dar asupra acelor pareri nu vreau sa ma opresc si cu atat mai putin sa le comentez. Raman ferm convins ca, daca acea povestioara este adevarata, Origen si Evagrie raman in iad datorita "omului", nu milei lui Dumnezeu.
Nu datorită omului, ci datorită Bisericii, în care lucrează Dumnezeu. "Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor." - Matei 18, 20. În Sfintele Sinoade este Dumnezeu și lucrează, vorbește, se revelează. Dacă Biseria anatematizează un eretic, acel eretic trebuie să-și lepede ereziile, altfel, ajnuge în iad.
Știu că o spun un picuț aspru, dar ăsta-i adevărul.

Citat:
Pentru ca foarte multe din faptele lor ar fi trebuit sa-i scoata demult din iad,
Ce fapte îi scot din iad? Faptele bune spală ereziile, sau cum? Doar ecumeniștii spun așa ceva...

Citat:
fata de cele care i-ar fi afundat mai rau... E ca in cealalta povestioara cu fantanarul pacatos si scriitorul smerit, dar care scria in virtutea slabiciunii omenesti. Fantanarul, pentru pacatele lui a ajuns in iad, iar scriitorul, inca necunoscut in timpul vietii, in Rai. Pe timp ce trecea, tot mai multi binecuvantau pe cel ce a sapat fantana, si tot mai multi se sminteau citind cartile scriitorului, astfel incat locurile au ajuns sa se schimbe la un moment dat!...
Da, exact așa e și cu ereticii, urmările cărților lor, ale ereticilor, pierzând pe atât de mulți oameni, îi afundă pe eretici, tot mai mult în iad.

Citat:
Dar iarasi spun, acolo unde omul leaga sau dezleaga, nici chiar Dumnezeu nu mai poate interveni.
Doar preotul are puterea de a lega și dezlaga păcatul altui om, conform Bibliei, nu orice om. Și acolo unde leagă, leagă cu puterea lui Dumnezeu, sigur că Dumnezeu nu se bagă să dezlege. Fiindcă de altfel, Dumnezeu a lucrat prin om, prin puterea dată lui.

Citat:
Ca si in intamplarea cu calugarul care mereu il judeca pe fratele lui care nu se ostenea la fel ca el. Iar cand acela s-a savarsit, un inger al lui Dumnezeu i-a batut in usa, calugarului care judca, spunand: "Fratele tau a murit, iar Dumnezeu din cer m-a trimis la tine sa te intreb unde sa-l duc: in Rai sau in Iad?" Si mult s-a intristat calugarul si s-a cait fiindca in toata vremea aceasta a uitat cu desavarsire ca "judecata la Dumnezeu, este!"
Când Biserica hotărăște ce și unde și de ce, și cum, și când, și cheamă la pocăință din ereziile ereticilor, știe bine ce face. Cine se îndoiește, e alegerea lui.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote