Citat:
În prealabil postat de GMihai
Eu nu-mi permit sa fac pariuri privind modul in care gandeste el. Orice este posibil. Prietenii stiu de ce :)
Emiliane, eu nu am spus ca e eretic,ci ca a fost membru canonic al unei biserici din afara comuniunii ortodoxe.
Ceea ce inseamna ca poti sa fii crestin, fara erezii, ba chiar si sfant, fara sa faci parte din Biserica Ortodoxa.
|
Măi omule :) e ca și cum spui că a fost Sfânt în Biserica Rusă, nu în Biserica Greacă sau Biserica Română.
Normal, că Sfântul Isaac era din altă Biserică. Fiecare Biserică are o zonă locală, unde există. Dar e tot ortodox, adică creștin. Nu-i eretic.
E ca și cum spui că Sfântul Gherman de Alaska, sau Sfântul Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai și San Francisco, fiind din Biserici diferite, unu american, unu rus de diaspora, nu sunt din aceași Biserică.
Există Biserica Poloniei, a Albaniei, a Americii, a Macedoniei, a Africii, a Namibiei, a Antiohiei, etc. Dar tot ortodocși sunt. Cei care sunt... Înțelegi acuma? Biserici locale, care aparțin de Patriarhii, sau direct Patriarhii diferite.
Cum există și în Biblie, Sfântul Pavel, scrie Bisericii din Filipe, Bisericii din Tesalonic, Bisericii din Corint, sau în Apocalipsă, câte un înger trimis să ducă scrisoare, la fiecare din cele 7 Biserici, la care Dumnezeu dorește să trimită.
Dar ele sunt aceași Biserică, Ortodoxă, cea adevărată creștină.
:) Ești comic...