View Single Post
Vechi 17.06.2015, 09:16:04
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forever... Vezi mesajul
Am citit și eu asta în "Lumina faptei din lumina cuvântului", cartea Lidiei Stăniloaie despre tatăl ei, și m-a făcut să fiu mai rezervată. Nici isteria generală nu îmi palce deloc. Dar nu pot spune că sunt împotriva canonizării sau împotriva părintelui Arsenie. Fiecare cu "stilul" său... ca să nu judec.

Hristos a refuzat minunea transformării pietrelor în pâini și celelalte două ispitiri ale diavolului. Nu cred că se vrea din partea noastră o credință bazată pe minuni; am fi ca cei care i-au strigat Mântuitorului să se dea jos de pe Cruce, să se salveze, și atunci vor crede în El.
Da, acolo am citit si eu. Si doamna Lidia Staniloae e femeie serioasa. Nu vorbeste aiurea.
Apoi eu mai am si alte dubii. Sunt multe marturii dubioase despre parintele Arsenie. Daca erau doar cateva as fi zis ca sunt vorbe. Dar sunt foarte multe inclusiv de la ucenicii parintelui (preotul Vamvulescu etc) care cred ca il proslavesc pe parintele dar de fapt il acuza. Parintele Papacioc care l-a cunoscut pe Arsenie Boca personal spune ca parintele Boca a incercat sa-l impresioneze si pe el cu anumite gesturi teatrale, dar parintele Papacioc a rezistat avand discernamant. Mie de exemplu nu imi place nici faptul ca spunea pe fata pacatele oamenilor, ceea ce nici Mantuitorul nu facea. Mantuitorul le zicea sa nu mai pacatuiasca, dar nu le spunea pacatele in vazul lumii. Mai mult, Mantuitorul zicea de multe ori oamenilor pe care ii vindeca sa nu mai spuna nimanui.
E parca ceva teatral si "fachiric" in multe din gesturile si actiunile parintelui Boca si eu sunt mai mult decat rezervat. Daca mai punem la socoteala si credinta in reincarnare, cartile de hipnoza, vrajitorie si altele despre care pomenesc mai multi parinti ca l-ar fi interesat, cred ca lucrurile se clarifica din ce in ce mai mult.