View Single Post
  #1010  
Vechi 16.06.2015, 20:46:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Într-adevăr, toți am trecut măcar o dată prin starea care ne face să rostim sau ne-am gândit măcar o dată la fraza: „De-aș fi iarăși tânăr!”, însă dacă ne întrebăm mai exact la care vârstă ne gândim, toți am avea în vedere perioada între 20 și 30 de ani, și nu perioada adolescenței proprii. Asta denotă vinovăția și durerea pe care am trăit-o în adolescență, dar ne și obligă să înțelegem de ce acestea s-au petrecut așa.
Motivul care ne îndeamnă să ne întrebăm dacă adolescența este o boală stă în faptul că deseori devine neînțeleasă și dureroasă. Conține atâtea contradicții interne, încât ne este greu să o asimilăm unei stări sufletești sănătoase. „Adolescența este o fază de dezvoltare... care aduce în minte fraza lui Dickens: «A fost perioada cea mai bună, a fost perioada cea mai rea, a fost vârsta înțelepciunii, a fost vârsta nebuniei...». Deci este, în același timp, imposibil să trăiești alături de ei, dar și îmbucurător să-i ai în jurul tău.
Adolescența nu tulbură doar comportamentul adolescentului, ci și pe cel ale părinților lui. „Intrarea copiilor în această perioadă a vieții poate pune întreaga familie într-o stare de tulburare înfricoșătoare. Influența reciprocă și interacțiunea cu un adolescent nesigur și revoluționar implică înclinația părinților de a-și problematiza deseori scopul și direcția vieții lor... Pentru unii adulți, adolescența copiilor lor devine piatră de poticnire a relației dintre ei, dintre părinți. De multe ori se vor certa din cauză că nu știu să administreze bine relația cu copiii lor. Se poate să ajungă chiar la descoperirea că nu sunt pregătiți deloc în fața problemelor ridicate de adolescenți.”
Pr. Vasilios Thermos
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote