@Yasmina
Exista lucruri la care fiecare om trebuie sa decida singur, cunoscandu-si organismul si discutand cu medicul.
Cand eu imi cunosc problemele (unele congenitale) si organismul, nu ma iau dupa nimeni.
Daca unul se stie diabetic si care sunt consecintele daca nu tine un anumit regim, nu-l intereseaza cum se simte altul care nu tine acel regim.
Nu stiu de unde scoti anumite lucruri despre mine.
Carne mananc foarte putina.
Si in zilele in care tin post mai lung de o zi, nu carnea este problema.
Nu mi-am impus eu anumite bariere. Desi mie in general nu-mi plac extremele in nici un domeniu si nici lucrurile care nu au un sens.
Cu postul negru: am incercat (am fost nevoita) sa tin cate o zi.
Fiindca inainte vreme ma duceam sa ma spovedesc si impartasit dupa serviciu si deci asa trebuia sa rezist. Mi-era greu, dar rezistam.
Daca ma simteam mai bine? Nu mai stiu. In orice caz nu grozav.
Multa vreme am tinut un regim sever (in copilarie) din cauza unor probleme. Pentru un copil era cumplit sa-i interzici tot ceea ce era normal si ii placea. Plus boala in sine. Plus copiii din jur care rad de tine.
Apoi au apraut mai multe probleme si medicii s-au luptat si se lupta si azi cu mine sa ma tina pe picioare.
Fiecare om are de dus ceva si fiecare om isi stie problemele.
Mi se pare iresponsabil sa vii si sa dai sfaturi pe un forum si sa batjocoresti oameni care nu ti-au facut nimic si care nu sunt ca tine. Care au niste probleme de sanatate.
Sa dai sfaturi oamenilor sa faca greva foamei, sa nu manance, sa nu bea.
Daca unul incearca si pateste ceva?
Stiu ca se fac anumite cure de genul asta, pentru supraponderali gravi, dar in spital, supravegheati.
Faptul ca medicii l-au vazut pe Florin in halul ala si l-au aplaudat si nu li s-a aprins un beculet il consider iresponsabil. Mai ales ca la el nu este prima data.
Dar este treaba lui si viata lui.
Dar numai atat vreme cat nu vine si propaga astfel de lucruri periculoase pe un forum.
Daca asa tratamente ar fi bune si ar da rezultate, oare n-ar fi lumea plina azi de ele si de oameni sanatosi si slabi?
Ma deranjeaza cel mai tare oamenii care se straduie sa convinga pe altii ce bine se simt ei si ce bine este cu anumite regimuri extreme.
Si care sunt de-a dreptul asociali cu asta.
Am vazut si aici, apar mereu discutii din astea la televizor, chiar neplacute.
Veganii si altii cu diete extreme sunt foarte ofensivi si intoleranti.
A fost de curand un episod dintr-o emisiune concurs de gatit (cu prominenti si cu bucatari renumiti). Aduna bani in scopuri caritabile.
Ei si intr-o seara a venit moderatoarea (nici nu stiam ca a devenit vegana) si s-a impus cu un desert vegan.
Bucatarul renumit impotriva caruia lupta trei prominenti a fost vadit deranjat, a respectat reteta, dar a pus si ceva nevegan pe o farfurie alaturi.
Moderatoarea a intrat cu reteta ei, in locul unei alte prominente ca element surpriza.
Juriul a fost socat de rezultat. Nu le-a placut si au fost iritati.
Mai ales cand te stradui sa faci ceva tipic normal, dar in forma vegana, in care aia nu e, aia nu e, inlocuit cu nu stiu ce prostii.
Lui Florin: sa stii ca in Germania nu se acopera de la casa de sanatate postul.
Nu stiu daca in vreo alta tara.
Exista intr-adevar aici o dieta, un soi de post pe baza numai de lichide: supe, ceaiuri, sucuri. Insotita de plimbari la aer curat si multa odihna.
Se face numai in spital, pentru 2-3 saptamani cred. Aia poate ca este platita de casa de sanatate.
In rest, fiecare pe pielea lui.
In concluzie e bine sa ne vedem fiecare de regimul si de treaba noastra. Fiecare cu sanatatea si posibilitatile lui.
EU nu am scris aici niciodata ce sa mancati si ce nu. Am contestat extremismul, dar nu v-am atacat pe voi.