Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Iertare, dar unde am scris așa ceva?
Moșule, am avut destule ispite din partea dumitale, aș putea face o colecție pînă acum.
|
Ionut, ispitele "din partea mea" au puterea sa te intareasca. Eu pot sa renunt usor, mai ales ca, indiferent ce crezi tu, nu am simtit ca sunt stapanit de rautate. Doar ca in locul meu, Dumnezeu iti va trimite 10 mai rai, pentru a te face sa intelegi cum stau lucrurile. Nu te plange de ispitele trimise "de altii" atat timp cat "in noi" este schimbarea, nu in altii. De aceea spun: "Dragoste cu de-a sila, nu se poate!" Omul slab, e greu de convins, iar daca n-o facem cu multa dibacie, dragoste si intelegere, nici macar singuri nu ne vom putea mantui! Sper sa intelegi si sa nu te mai necajesti atat de rau.
Citat:
Te rog să mă ierți pentru ce ți-am greșit
|
Mie personal nici tu si nici altcineva nu mi-a gresit cu nimic. Sau cel putin nu consider greseli la adresa mea. Eu "ma bag in treaba" cand in cauza intervine o nedreptate, un fals vizibil sau o parere de sine care ar putea fi luata drept buna de altii, ea fiind ori o smintire, ori o lipsa de ingaduinta sau dragoste. Pe-aici (nu ma refer la tine) se vorbeste de Sfinte Taine, si de vrednicie, dar se omite sa se puna in balanta exact dragostea fata de Mantuitor si fata de aproapele (oricare-ar fi el, catolic, musulman, etc). Sa ne vedem de propria mantuire in primul rand, iar pe cel pe care dorim sa-l indreptam sa-l tratam ca pe fratele sau copilul nostru. Eu, prin exemplul pe care tocmai l-am spus in mesajul trecut, n-am fost in stare, desi Dumnezeu sigur s-ar fi asteptat sa fiu! Credinta nu se impune, ci se constata prin fapte si puterea exemplului.
Citat:
haide să ne oprim aici cu dialogul nostru direct sau indirect.
|
Daca te manii... ai pierdut! Asta vrei? Crede-ma, NU sunt dusmanul tau, chiar de esti tentat sa crezi asta. Daca as fi singurul care inceraca sa-ti spuna ceva, posibil sa ai dreptate, desi inca e nevoie sa ne cercetam, si din vorba unui copil sau betivan. Dar daca mai multe opinii duc in aceeasi directie, eu zic sa mai verifici!
Citat:
Degeaba am impresia că oarecine va medita la cele aflate, că va căuta să se documenteze dacă va avea dubii, că măcar unul va vorbi cu duhovnicul pe tema asta. Toate rămînd vorbe-n vînt, ba chiar pe ici pe colo se strecoară cîte o eroare din care dracul are cîștig.
|
Cand vei simti ca NU vor mai ramne vorbe-n vant, inseamna ca in sfarsit ti-ai insusit lectia primita "de sus". Si ce vei simti atunci, n-ai cum sa intelegi acum! Nu te mai incapatana si nu mai amana acel moment, refuzand acele lucruri pe care tu le consideri "palme pe obraz", desi nu sunt. Oricum, esti dator sa le primesti, dar eu nu ma refer la datorie, ci la efectul de dupa acceptare!
Iarta-ma ca te-am suparat prin felul meu de a aborda subiectul. Nu pentru ca ti-am gresit, fiindca noi doi nu prea avem cum sa ne gresim unul altuia la modul neiertarii.