View Single Post
Vechi 13.03.2015, 12:44:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Vezi că ți-am arătat pe celălalt thread, tu însuți ai spus că te cheamă Remus Emilian Botoș.

În ce privește alegația ta "Numele de "romano" (din "romano-catolici"), tradus de la grecescurile romioi, romei, romaios", este ridicolă.

Biserica își are administrația centrală în orașul Roma și este păstorită de Episcopul Romei. Limba oficială a Bisericii este latina.

Iar tu susții că numele Bisericii ar fi o traducere înapoi din greacă a unui cuvânt care a ajuns, inițial, în greacă din latină !!! și că nu are nimic de-a face cu orașul Roma, ci cu Imperiul Roman.
"Barsaumas", iartă-mă frățior, dacă te-am smintit.

G. Mihai, greșești, sau mai rău minți. Unde spun eu că sunt Daniel, sau Emilian?

Numele nu are importanță, pâna la urmă, ci ceea ce spun și ceea ce transmit.
Nici unde nu spun că mă numesc Emilian. Îmi pare rău. Nici nu spun că eu sunt Daniel ortodox, minți din nou.
Arată-mi citat al meu, quote, unde spun așa ceva.
Manipulezi și dezinformezi. Nu sunt Daniel, nici Emilian, sunt Igor. Încântat de cunoștință.

Erezia franco-latină, vrei să spui, are administrația centrală în orașul Roma, că franco-latinii nu mai fac parte din Biserică, din anul 1054.

Iar Biserica, ca organism eclasial, își mută centrul administrativ, de la Roma, la Constantinopol, în anul 330, cum bine știm deja. Și acolo rămâne, pe vecie, și azi, tot acolo e, la Constantinopol.

Numele "romioi-katolikoi", este preluat din limba greacă. Rădăcinile întregii limbii latine, stă în limba greacă, știai?

Înainte de a exista Imperiul Roman, a existat Imperiul lui Alexandru Macedon, grecul, macedonianul. Imperiul lui, a fost mai mare ca imperiul roman, știai?

Imperiul Roman a fost fondat de grecul Eneas, întemeietorul gintei latine, știai?

Toată limba latină, stă și are fundament pe limba greacă. Ba mai mult, toate limbile de pe pământ, azi, stau pe fundamentul limbii grecești.

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Noaptea minții.
Noaptea minții, cum bine spui. Ieși afară din noaptea minții.

Ieși, pentru Dumnezeu, până nu e prea târziu.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 12:46:55.
Reply With Quote