Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
De suferinta avem parte pentru ca traim in lumea aceasta, plina de necaz si suferinta. " In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea"(Ioan 16:33).
Dar, nu suferim pentru a fi mantuiti. Mantuirea este capatata prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos.
"Pentru ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe Fiul Lui, pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16)
|
Exact! De suferință avem parte că trăim în lumea asta, ca să ne mântuim. Deci mai sus spuneai că e insultă față de Hristos. Unde-i insulta? Te contrazici pe tine însuți. Suferința și jertfa TREBUIE să fie pentru creștini, cum a TREBUIT să fie pentru Hristos, ca să ne mântuiască. Poftim suferința. Fără suferință, NIMENI, NICIODATĂ nu se poate mântui. Ți-am mai spus: "nu poți să învii cu Hristos, dacă nu te răstignești cu Hristos."
Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
Mantuirea prin suferinta este amagirea diavolului ca sa ratezi mantuirea.
|
Serios? Ba invers. Diavolul îți dă toate bucuriile, toate cele materiale. Când l-a ispitit pe Hristos ce-i spune? De pe vârful piscului de munte, îi arată diavolul la Hristos toate neamurile și toată lumea și tot confortul și desfătarea și luxul, frumusețile lumii, ce priveliște minunată și preafrumoasă, îi arăta diavolul lui Hristos și îi spune: acestea toate ți le voi da Ție, dacă te închini mie.
Deci e exact invers ce ai spus.
Suferința o urăște diavolul, căci nu îl mai poate ține legat pe om de cele materiale, trecătoare și căzute, ca să-i piardă sufletul.
Adevărata lume este când materia stă în nematerie, în duh, și nemateria stă cu materia, cu trupul, și se văd una pe alta, se înțeleg, se ascultă, se întregesc, ca și cum era în Rai, Adam, înainte de cădere.
Odată omul căzut, numai suferința îi mai poate aduce mântuirea. Și cum va fi iar, după înviere. "în spini și pălămidă și sudoarea frunții îți vei câștiga
pâinea", spune Dumnezeu la Adam, când îl alungă din Rai. Ce spune Hristos? "Eu sunt
Pâinea Vieții". Poftim! Poți vedea? E calea! "calea strâmtă și îngustă și grea, care duce la viață", spune la Matei.
Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
Dumnezeu ne spune:
"Bucurati-va in nadejde" (Romani 12:12)
"Tot asa si voi, bucurati-va si bucurati-va impreuna cu mine" (Filipeni 2:18)
"Bucurati-va totdeuna in Domnul; iarasi zic bucurati-va"(Filipeni 4:4)
"Bucurati-va intotdeauna" (1 Tesaloniceni 5:16)
Crestinismul este caracterizat de increderea in Dumnezeu si bucuria pentru ceea ce El a facut pentru noi si a fagaduit ca va mai face.
|
Vrăjmașul cunoaște Biblia pe de rost, toată, o crede și se cutremură, spune Scriptura. Doar că nu o împlinește. Iar care vor să o împlinească, el se luptă cât de bine poate el, să îi piardă pe aceia, să nu mai împlinească Biblia.
Exact asta faci faci și tu, Vasilescule. Te pierde diavolul. Fiindcă nu poți reține decât versete scurte, și pierzi esențialul. Te pierzi (te pierde) în aparent.
Când a spus Pavel acele cuvinte, care le-ai dat tu citate, cu "bucuria"? Când a suferit. Mult de tot a suferit. Și când el spunea celorlalți, să se bucure, nu cred că el se bucura. Sau nu bucuria care o visezi tu. Bucuria diavolească, luciferică, a egoismului. Căci uite ce spune Pavel:
II Corinteni 11, 9:
în lipsuri aflându-mă, n-am făcut supărare nimănui. Și
în toate m-am păzit și mă voi păzi să nu vă fiu povară.
II Corinteni 11, 12-14: Dar
ceea ce fac, voi face și în viitor, ca să tai pricina celor ce poftesc pricină, pentru a se afla ca și noi în ceea ce se laudă. Pentru
că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuși
satana se preface în înger al luminii.
II Corinteni 11, 20: Căci de
vă robește cineva, de
vă mănâncă cineva, de
vă ia ce e al vostru, de
vă privește cineva cu mândrie, de
vă lovește cineva peste obraz, răbdați.
II Corinteni 11, 23-28:
În osteneli mai mult, în închisori mai mult, în bătăi peste măsură, la moarte adeseori.
24 De la iudei, de cinci ori am luat patruzeci de lovituri de bici fără una.
25 De trei ori am fost bătut cu vergi; o dată am fost bătut cu pietre; de trei ori s-a sfărâmat corabia cu mine; o noapte și o zi am petrecut în largul mării.
26 În călătorii adeseori, în primejdii de râuri, în primejdii de la tâlhari, în primejdii de la neamul meu, în primejdii de la păgâni; în primejdii în cetăți, în primejdii în pustie, în primejdii pe mare, în primejdii între frații cei mincinoși;
27 În osteneală și în trudă, în privegheri adeseori, în foame și în sete, în posturi de multe ori, în frig și în lipsă de haine.
28 Pe lângă cele din afară, ceea ce mă împresoară în toate zilele este grija de toate Bisericile.
Poftim! Suferință! Să-ți intre bine în cap asta, frățior iubit. Când intră asta, acceptarea suferinței, pentru binele celuilalt, iasă dracu, care vrea egoism, pasiune, binele tău nu al celuilalt, iar binele tău devine "bine" aparent, căci adevăratul bine, e binele de comuniune, e binele din Biserică.
Tu crezi că versetele care le-ai pus, cu bucuria, denotă așa o stare efervescentă ? Bucuria ta, e un fel de Coca-Cola, agitată bine, și deschizi sticla apoi, te umpli de suc pe haine și pe mâini, și devi lipicios. Mamă, ce bucurie, nu?
Doar avem coca-cola, trebuie să fie bucurie, nu?
Doamne ferește !
Suferința adevărată și bucuria adevărată, a lui Hristos, a lui Pavel, a martirilor, a sfinților, este cea care aduce adevărata bucurie, bucuria în Domnul, cum spune Pavel.
Adevărata bucurie, vorbești foarte greu despre ea. Orice cuvinte de ai arăta frumusețea, sunt neputincioase. Cuvintele, sunt tipice materiei. Sunt... grele... Sunt incomplete. Orice cuvinte să definească indefinitul, o vor face "ca din topor". Oricât de ascuțit și înalat ai vorbi, despre bucurie, despre iubire, despre virtuți, vei eșua lamentabil.
Bucuria adevărată, venită din suferință, gustul bucuriei, atunci când tu nu ai, ca celălalt să aibe, e fără cuvinte, nu poate fi vorbită, frumusețea și simțirea ei se trăiește, se simte, se pipăie. Jertfa cea fără de sânge, e omului pentru semenul său, aceea e adevărata bucurie... Of, aș mai scrie așa de mult...
Știți ce e adevărata bucurie? Atunci când îți dedici timpul tău, orice ai face, îl dedici, lui Dumnezeu. Să-ți "pierzi timpul pentru Dumnezeu": "cine-și pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi." (Matei 10, 39) Când mănânci, să citești ceva, carte sau să citești pe laptop, ceva ce e legat de Dumnezeu. Tot timpul. Timpul e cea mai de preț comoară materială pe care o are omenirea căzută. "ori de mâncați, ori de beți, ori altceva de faceți, toate spre slava lui Dumnezeu să le faceți." (I Corinteni 10, 31) Deci cu această cea mai de preț comoară, timpul, omul are numai două opțiuni, de la naștere până la moarte: să se mântuiască sau nu.
Afirm și închei, cu dragoste vă spun:
să vă fie clar la toți, clar ca apa de izvor: FĂRĂ SUFERINȚĂ, NU EXISTĂ MÂNTUIRE. AMIN!
Iertare, nu vream să mă impun în cuvinte, vreau să mărturisesc Adevărul, cu A mare. Să vă vorbesc măcar despre simțirea adevărată, pe care și eu o simt foarte rar și după care alerg cu bucurie.