View Single Post
Vechi 11.03.2015, 12:37:54
vasilescu65 vasilescu65 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Serios?
De aia Apostolii au avut Biblie, nu?
De aia Biblia, cum o avem astăzi, au început să o aibe oamenii, creștinii, abea prin anii 150?
Au stat 150 de ani, fără Biblie. Nu-mi spune că nu știai asta.
Și cum se mai mântuiau, fără "sola scriptura care e un principiu lansat de Însuși Hristos și Sfinții Apostoli", cum spui tu mai sus?
Uite ce zice Pavel:
II Tesaloniceni 2, 15: stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.
Deci unde-i Biblia?
1. Sfintii Apostoli citau foarte des din Moise si prooroci (Vechiul Testament - Scripturile pe care le aveau la vremea aceea si care-l marturiseau pe Hristos).
2. Ultima carte a Sfintei Scripturi a fost incheiata in a doua parte a sec. 1. Epistolele si Evangheliile au existat din vremea apostolilor.
3. 2 Tesaloniceni 2:15 (versetul citat de tine): observi ca este vorba de invataturi propovaduite prin epistole sau prin vorbire. Era vorba de aceleasi invataturi. Nu poti spune ca apostolii una vorbeau si alta scriau. Nu incerca sa gasesti un paravan pentru adaugirile din ortodoxie. Erau excluse. Totul se verifica cu cele scrise (cu Scriptura - vezi Fapte 17:11). Ce bine ar fi sa facem si noi la fel! De cate amagiri am scapa!

Citat:
Da! Sola Scriptura. Vino că vorbim numai din Sola Scriptura. Îți dovedesc numai din Biblie, că NIMIC din ce există în ORTODOXIE, nu e înafara Bibliei, TOTUL e din Biblie.
Foarte indrazneata afirmatia ta. Iti dau cateva exemple de practici ortodoxe pe care nu le gasesti nicidecum in Biserica Apostolica (Biserica model - neintinata de adaugiri):
- sfintii apostoli nu o pomenesc deloc pe Maica Domnului in epistolele lor; de unde vine practica inchinarii la Maica Domnului;
- sfintii apostoli nu tineau slujbe si nu foloseau obiecte de cult (renunta la aiureala aceea cu mantia - greceste "felon" - pe post de mantie preoteasca - apostolul era in inchisoare si avea nevoie de acel obiect de imbracaminte si de carti ca sa citeasca - nu avea unde sa tine slujbe si nu a tinut niciodata asa ceva);
- sfintii apostoli nu-si faceau semnul crucii;
- sfintii apostoli respingeau inchinarea la sfinti;
etc.

Citat:
Dacă Scriptura este credibilă, precum spui, ai deveni ortodox. Spontan.
La mine s-a intamplat tocmai invers. Am crezut Scriptura si am plecat din ortodoxie. Nu chiar spontan.

P.S. Cu putin timp in urma am asistat la marturia unui fost preot (de rang inalt - cu brau rosu) care a parasit ortodoxia dupa ce a cunoscut Scriptura si a inceput sa-si puna intrebari sincere.

Citat:
Pune mâna și citește Biblia, și lasă prostiile din secte, că nu ai să te mântuiești.
Ascult cu mare placere indemnul tau, de a citi Biblia. Nu uita sa-i indemni pe toti acelasi lucru.

Citat:
Ai fost avertizat. Și toți care mai citiți pe forum. Nu degeaba v-o adus Dumnezeu aici. A-ți fost avertizați. Deveniți ortodocși, sau nu vă mântuiți.
Nici un sistem religios (ortodoxie, catolicism, adventism, etc) nu detine mantuirea. Scriptura spune ca "Singurul Nume in care avem mantuirea" este Domnul Iisus Hristos (Fapte 4: 12)

Citat:
Nu mai spune! Serios?
Păi Sfinții Părinți, la Sinoadele Ecumenice, crezi că de proști s-au adunat ei acolo?
Nu ! Ca să facă dogmele.
Când spui că cred în Sfânta Treime, nu-i o dogmă? Este !
Dacă nu ar fi dogmă, n-ai mai ști unde-i erezia.
Unde-i creștinismul și unde-i înșelarea, n-ai mai ști. De asta au fost puse de înaintașii noștri, dogmele.
Ce trebuie să facem cu înaintașii noștrii?
Evrei 11: "Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința."
Deci trebuie să le urmăm credința înaintașilor noștrii, spune Biblia.
Da. Este bine sa luam in seama invataturile inaintasilor "care au grait Cuvantul lui Dumnezeu". De asta este bine sa cunosti Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa stii pe cine sa asculti. Multi, foarte multi, au vorbit pe langa Cuvant, in mod inselator (ex: parintele Cleopa si a lui teorie s.f. despre drumul sufletului dupa moarte).

Last edited by vasilescu65; 11.03.2015 at 12:42:42.
Reply With Quote