Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
Biruinta este la final, a celor ce fac voia lui Dumnezeu.
|
Exact ce s-a intamplat atunci.
Citat:
Luptele acestea de tip iconoclast sau iconodul, sunt niste copilariii si nu aduc nicio biruinta.
|
Ba uite ca au adus.
Citat:
Important este ca fiecare sa biruie in dreptul sau si sa aleaga calea cea buna, placuta lui Dumnezeu.
|
Exact despre ceva de genul asta era vorba.
Citat:
Eu, am o credinta crestin-apostolica si sunt incredintat ca daca merg pe urmele sfintilor apostoli (inclusiv in problema inchinarii la icoane) am ales drumul cel bun.
|
Presupunand ca stii care e aia, ceea ce e cam indoielnic.
Citat:
Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la imagini si nu au folosit nici un fel de obiect de cult.
|
Ceea ce nu s-ar putea spune despre cultele neoprotestante care se lauda ca "merg pe unele "sfintilor apostoli" (la ortodocsi se scrie "Sfintilor Apostoli") dar folosesc instrumente muzicale, Biblia (care la ei e un fel de obiect de cult pana la urma, oricum Sfintii Apostoli nu umblau cu asa ceva sau cu povesti de genul "Sola Scriptura") zeciuiala.
Citat:
Tot sfintii apostoli ne dau doua indemnuri, de care trebuie sa tinem seama numaidecat:
- " calcati pe urmele mele caci si eu calc pe urmele lui Hristos" (1 Corinteni 11:1); asadar, sa facem precum sfintii apostoli, adica, fara icoane;
|
Si fara Biblie si fara "Sola Scriptura" cum ramane?
Ca nici ei nu aveau asa ceva.
Citat:
- "va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna" (Iuda, vers.3); ce a fost dat sfintilor apostoli odata pentru totdeauna, aceea sa se pastreze (fara adaugirile pagane aduse timp de 2000 de ani).
|
Sigur ca ereticii vor inventa tot felul de "adaosuri pagane" in seama celor care au stabilit Canonul Noului Testament, pentru a-si justifica pozitia eretica.
De altfel, sunt dintre ei care sustin ca si Noul Testament este un "adaos pagan' la "credinta apostolica".
Citat:
Asadar, fiecare sa lupte pentru el si sa hotarasca: merge pe calea apostolilor lui Hristos sau pe calea adaugirilor si nascocirilor. Aici este lupta si biruinta.
|
Mataluta te cam vad pe calea nascocirilor ca altfel nu vad cum ai avea habar ce e aia "credinta apostolica" facand abstractie de interpretarea lautareasca a Sf. Scripturi (a alora cu "adaosurile pagane").