View Single Post
Vechi 09.03.2015, 12:20:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilescu65 Vezi mesajul
Biruinta este la final, a celor ce fac voia lui Dumnezeu.
Exact ce s-a intamplat atunci.

Citat:
Luptele acestea de tip iconoclast sau iconodul, sunt niste copilariii si nu aduc nicio biruinta.
Ba uite ca au adus.

Citat:
Important este ca fiecare sa biruie in dreptul sau si sa aleaga calea cea buna, placuta lui Dumnezeu.
Exact despre ceva de genul asta era vorba.

Citat:
Eu, am o credinta crestin-apostolica si sunt incredintat ca daca merg pe urmele sfintilor apostoli (inclusiv in problema inchinarii la icoane) am ales drumul cel bun.
Presupunand ca stii care e aia, ceea ce e cam indoielnic.

Citat:
Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la imagini si nu au folosit nici un fel de obiect de cult.
Ceea ce nu s-ar putea spune despre cultele neoprotestante care se lauda ca "merg pe unele "sfintilor apostoli" (la ortodocsi se scrie "Sfintilor Apostoli") dar folosesc instrumente muzicale, Biblia (care la ei e un fel de obiect de cult pana la urma, oricum Sfintii Apostoli nu umblau cu asa ceva sau cu povesti de genul "Sola Scriptura") zeciuiala.

Citat:
Tot sfintii apostoli ne dau doua indemnuri, de care trebuie sa tinem seama numaidecat:
- " calcati pe urmele mele caci si eu calc pe urmele lui Hristos" (1 Corinteni 11:1); asadar, sa facem precum sfintii apostoli, adica, fara icoane;
Si fara Biblie si fara "Sola Scriptura" cum ramane?
Ca nici ei nu aveau asa ceva.

Citat:
- "va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna" (Iuda, vers.3); ce a fost dat sfintilor apostoli odata pentru totdeauna, aceea sa se pastreze (fara adaugirile pagane aduse timp de 2000 de ani).
Sigur ca ereticii vor inventa tot felul de "adaosuri pagane" in seama celor care au stabilit Canonul Noului Testament, pentru a-si justifica pozitia eretica.
De altfel, sunt dintre ei care sustin ca si Noul Testament este un "adaos pagan' la "credinta apostolica".

Citat:
Asadar, fiecare sa lupte pentru el si sa hotarasca: merge pe calea apostolilor lui Hristos sau pe calea adaugirilor si nascocirilor. Aici este lupta si biruinta.
Mataluta te cam vad pe calea nascocirilor ca altfel nu vad cum ai avea habar ce e aia "credinta apostolica" facand abstractie de interpretarea lautareasca a Sf. Scripturi (a alora cu "adaosurile pagane").