Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ce fel de imagini erau interzise?
Ale Dumnezeirii?
Nu aveau cum sa faca asa ceva, pentru ca Hristos nu se intrupase.
A interzis Dumnezeu cu desavarsire folosirea reprezentarilor materiale in practica inchinarii?
Nu, chiar le-a poruncit (chivotul, heruvimi,etc.)
Eu cred ca si un copil ar putea pricepe, dar nu si unul care deja a fost "instruit" sa citeasca Biblia cu ochelarii de cal al unei confesiuni ratacite.
|
Într-adevăr, din Scriptură aflăm că Dumnezeu S-a adresat iudeilor care și-au turnat vițel de aur considerîndu-l dumnezeu: "Acesta este dumnezeul tău, Israile" (Ieș. 32,4)
Dar n-au făcut doar atât ci, precum citim în VT, au isprăvit multe altele:
- pe Moloh, idolul moabitean (3 Regi, 11,33)
- pe Baal-Peor (Numeri 25, 3)
- pe Baal (Judecători 1,34)
- pe Așere (4 Regi 21, 1-15),
după cum în vremea lui Ieroboam se închinau vițeilor de aur (3 Regi 12, 28-33), în timpul lui Nabucodonosor se închinau idolului înălțat de acesta (Daniil 3, 1-13)
făcîndu-l pe Psalmist să spună "Și au jertfit pe fiii lor și pe fiicele lor dracilor" (Ps. 105, 37-38).
Acestora, iar nu altora le adresa mustrare Dumnezeu! Pentru astfel de fapte ale zămislirii de falși dumnezei. Cum i-ar fi putut lăsa Bunul Dumnezeu în asemenea rătăcire?
În schimb, Dumnezeu găsește vrednic ca oamenii să facă asemănare, poruncind prin Moise și prin alți bărbați sfinți unele ca acestea: "Vezi să faci toate acestea după asemănarea ce ți-am arătat-o în munte" (Ieș. 25,40).