View Single Post
Vechi 20.02.2015, 18:58:47
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Cu acordul autorului topicului voi participa si eu la discutie, in favoarea punctului de vedere protestant, in perioada urmatoare. Abordarea mea va fi oarecum diferita de a lui Trice dar in esenta ma alatur pozitiei lui de a nu acorda inchinare, veneratie, in raport de icoane,moaste sau alte aspecte similare.Voi prezenta argumentele mele respectand credinta celor diferiti de mine. Eu am insa doua rugaminti: as dori sa discut in principal, in perioada urmatoare, cu autorul topicului si nu la gramada, ca sa existe o coerenta. Momentan sunteti toti contra unuia singur si este usor comic.A doua rugaminte a mea este adresata autorului: esti Daniel-Ortodox? Eu cred ca tu esti si te intreb asta pt ca noi doi avem un subiect de discutat, de data trecuta, dar nu am mai apucat si sa nu lasam lucrurile neterminate.Plus ca acel subiect ma intereseaza foarte mult, chiar mai mult decat acest topic. Acestea fiind spuse numai bine tuturor.Post tenebras lux :)
Pelerin spre Răsărit, FÓRUM, forumuri - Adunare, întrunire (de mare amploare i importană). Din francezul și latinul forum. Sursa: DEX 2009.

Crezi că o conduce cineva? Adunarea, întrunirea, are un autor? Nu, n-are. Nu trebuie să ai acordul meu ca să intri în discuție. E un bun simț exagerat și fățarnic. Ca și aceia care se supără cineva că nu sunt salutați. Sau unii care consideră că cine nu a salutat, e lipsit de bun simț. Sau mai grav, de educație. Salutul nu-i obligatoriu. Pentru că cel care salută cu amabilitate și politețe, poate vorbi de rău pe la spate, pe cel sau pe cei care i-a salutat cu respect. Bunul simț e cu totul altceva. Mult mai profund, mai adânc gândit și practicat, mai tainic, mai practic, mistic și prezent empiric, palpabil. Toate în același timp. Bunul simț și educația sunt două lucruri total diferite. Dar nu vreau să filosofez.
Topicul nu are conducere a discuției. Suntem toți egali, în fața lui Hristos, care nu caută la fața omului, dar care știe inimile și rărunchii fiecăruia, cumn spune Biblia. Fiecare se conduce pe sine, în funcție de cine se lasă umplut. De Hristos sau de ălalalt.
Deci fi binevenit, dacă asta vroiai să auzi și fie ție după inima ta.

Trecând peste logică, dacă ai treabă cu Daniel_Ortodox, a lăsat un număr de telefon la profilul lui acolo. E valabil. Îl suni sau dai mesaj și vorbești cu el, orice vrei. Vezi tu ce și cum.

Ți-am mai urmărit postările ceva timp, ești "pelerin spre răsărit", de ani de zile, dar de ajuns, tot nu mai ajungi. Personal, mă simt mințit, ești pelerin spre mândria ta proprie. Și pelerin spre nepăsare, spre desconsiderare, și chiar denigrare, față de Biserica lui Hristos. Cea Una. Vie. Neprihănită. Îndumnezeită. Deplină.

Dacă vrei cu adevărat să fi pelerin spre Răsărit, mergi la slujbele Bisericii lui Hristos, mai ales că acum începe Postul Mare, sunt cele mai frumoase slujbe, din tot parcursul anului bisericesc. Și apoi vino pe forum și vorbește despre simțirile și bucuriile tale, trăite la Sfintele Slujbe, cum îți miscă cugetul și cum Îl simți pe Hristos.

Atunci(!) vei fi pelerin spre răsărit.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.02.2015 at 19:04:56.
Reply With Quote