Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ai spus (si) "prin ele"!
Ai inceput sa te luminezi.
Slava lui Dumnezeu, incepusem sa imi pierd orice speranta.
|
Asta am spus-o de la bun început, atunci când am subliniat cuvintele lui Hristos:
”Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr.” (Ioan 4,24 - Biblia Ortodoxă)
Păi nene, dacă trebuie
prin duh, cum poate fi
prin icoană? Dacă o iei așa, la fel de bine închinarea s-ar putea aduce prin dans, ori prin behăit! Păi e bine, e frumos?
Citat:
Omule, daca adventistii ar avea o evlavie REALA fata de Cuvantul lui Dumnezeu, ar saruta si Biblia
|
De ce, doar pentru că așa procedează preotul când ia Evanghelia în virtutea aceleiași practici iconodule? Infantilismul acesta ține de o înțelegere ceremonialo-mistico-superstițioasă, în nici un caz de evlavie și înduhovnicirea pe care le reclami.
[quote=AlinB;581745]De ce, tu poti demonstra ca ceea ce nu e prezent in Noul Testament este neaparat o ratacire?
Citat:
Atunci cum justifici instrumentele muzicale folosite de voi la "inchinare"?
Zeciuiala?
|
Instrumentele muzicale și zeciuiala apar în Scriptură, chiar și în Noul Testament, încearcă alte exemple. Oricum, acestea nu sunt ”
obiecte de cult” față de care să avem o atitudine similară cu iconodulia.
Citat:
Problema e ca tu tii musai sa lipesti ce zice Hristos pe stereotipurile tale neoprotestante.
|
Dar tu ai putea mula iconodulia pe acest cuvânt divin ”
închinare în duh și adevăr”? Oricât te-ai căzni, nu reușești decât să-L contrazici pe Mântuitorul.
Citat:
Intrebarea fiind...?
Daca vrei sa spui ca o forma de inchinare poate derapa la un moment dat, nu pot sa neg lucrul asta.
Orice forma de inchinare poate derapa - si sectarismul este cea mai buna dovada in acest sens.
|
Am înțeles (și ai înțeles și tu întrebarea) că eviți un răspuns franc.
Păi aici avem de-a face tocmai cu un asemenea derapaj al formei de închinare apostolice. Au avut apostolii și primii creștini din jurul lor icoane? NU!