View Single Post
Vechi 08.02.2015, 23:48:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Am sa incep prin a pune o intrebare: daca centralizarea datelor se face oricum, de ce totusi UE a cerut Romaniei sa faca cardurile de sanatate cu cip, atata timp cat marile puteri , exemplu Anglia, nu are carduri de sanatate cu cip?
Nu cred ca e o cerinta expresa UE, s-ar putea sa fie cel mult o indicatie, altfel ar fi implementata si in alte tari, de obicei asta e scuza ideala atunci cand se fac magarii la noi.

Citat:
Aici in Anglia totul este in sistem si fara faimoasele carduri cu cip. De ce atunci sunt impuse cetatenilor romani?
Nu stiu cum stai cu memoria dar au mai fost impuse alte chestii care pana la urma au fost trase pe linie moarta.
Carnetul de sanatate, cu timbrele cu cotizatia, lunara parca, etc.

Citat:
Oricum la baza de date unica in Romania se lucreaza deja de mult, e chestiune de timp sa fie finalizata. Sunt ceva ani de cand de exemplu, casele judetene de pensii au informatizat carnetele de munca si au facut o baza de date cu toti asiguratii, contributiile lor la asigurarile de sanatate, medicii lor de familie, etc.
S-a informatizat doar evidenta asiguratilor, gen nume, prenume, doctori, etc.

Ceea ce era mai important/interesant, afectiunile lor, nu erau in baza de date.
Probabil investitia in sistemul de carduri ascunde o investie si mai importanta, aceea in "dosarul electronic de sanatate" care e primul pas spre privatizarea serviciilor de sanatate, care se vor traduce in servicii mai putine si mai scumpe.
Calitatea ma indoiesc ca va creste substantial.

Citat:
Si atunci de ce "cu cip"?
Tocmai de asta.

Citat:
Ei stiu prea bine ca romanul , cel putin a avut,( daca acum putini mai au), o constiinta crestina, total diferita de omul din occident. Si astfel acest "cu cip" se vrea o actiune psihologica in primul rand, tocmai pentru a slabi constiinta ortodoxului roman; pentru a-i adormi consiinta si ai orbi cugetul.
Se vrea un fel de pregatire a ortodoxului spre ceea ce se prefigureaza. Cipul in sine nu e ceva rau, si pe aceasta ei mizeaza si de acest fapt se folosesc pentru a obisnui ortodoxul cu ceea ce vor sa faca. Se creaza de fapt acum precedentul, in mintea ortodoxului roman.
Si cu aberatiile astea, n-ai facut decat sa aluneci pe uleiul sectei cipofobe.
Ca sa vezi de unde tocmai a sarit iepurele.
Surpriza, surpiza..

Ar putea sa te duca mintea sa pricepi ca daca era ceva de obisnuit pe cineva, incepeau si cu alte natiuni gen englezii - destul de cretini si care oricum au inghitit toate fazele cu homofobia si antifamilia, sau germanii care sunt mai disciplinati si nu comenteaza sau in paralel cu polonezii (acolo daca primeau binecuvantarea BRC nu comentau iarasi) etc.

La englezi chiar incepuse ceva in sensul asta, dar pur si simplu au renuntat la tot cand era totul deja destul de avansat, si asta nu pentru ca vezi Doamne, cetateanu a fost ingrijorat si a iesit in strada si etc. pur si simplu o decizie de sus, nivel politic, nasoala zi pentru cei care cred in conspiratii mondiale care detin controlul universal.

Citat:
De aceea multi dintre duhovnici
Phuai, iarasi prostia cu "multi".
Care multi, de unde ii toti scoateti, ce statistici ati facut in sensul asta?
Sunt cateva mii de preoti in tara asta, eu unul n-am auzit de 10 care sa aiba o problema in sensul asta.
La manifestatiile alea iarasi, au fost cateva zeci, cu maicute cu tot.

Citat:
spun, nu luati cardul cu cip, tocmai pentru ca ei , duhovnicii, stiu prea bine ca romanul de astazi nu mai are constiinta duhovniceasca de a fi capabil sa discearna singur la momentul potrivit.
Sau pentru ca unii duhovnicii stau prea mult pe Internet, sunt a-tehnologici, cu discernamantul slabit si pun si prea urechea la cretini care stau mai mult pe Internet decat la rugaciune.

Citat:
Stiu, toti zicem, eu voi sti si nu voi acepta cand se va intampla, pana atunci stau linistit. Insa avem noi constiinta duhovniceasca de a discerne?
Iarasi melodia cipofoba. Sa discerni ce?
Semnul apocaliptic, iarasi?
Aceleasi interpretari stupide, sectare, ne-ortodoxe, date Apocalipsei?

Citat:
Cristian spunea intr-o postare ca nu vede pericolul, ca nu are nimic de ascuns. Insa as dori sa remarc ca, da , noi nu avem nimic de ascuns, insa de ceea ce noi cu buna credinta afisam ei se vor folosi. Si nu in scopuri nobile. Spre exemplu: starea sanatatii unei natiuni poate fi exploatata de gigantii din farmaceutica si de cei din industria alimentara. Acestia sunt mana in mana. In alimentatie se introduce produse daunatoare, care in farmaceutica se rasfrang. O mana spala pe alta.
Asta e o cu totul alta chestiune si nu una religiosa ci sociala, medicala, etc.
Si care se intampla si in prezent, si nu apar duhovnici care sa zica sa mancam sanatos, exclusiv ce cultivam cu manuta noastra, etc. amenintandu-ne in schimb cu excluderea de la Sf. Taine daca nu facem asa.

Si daca vrei sa te opui la asa ceva, o faci aratand cu degetul exact asta, nu urland isteric "sunt ortodox si nu accept semnul fiarei".

Citat:
Exista aici un lant de magazine Sainsbury, unde au introdus la vanzare, semipreparate ambalate pe culori , verde foarte sanatos, portocaliu mai putin sanatos, si rosu gras si deci nesanatos. Au recunoscut ca de fapt in cele verzi introduceau anumite substante regasite in codex ce dadeau anumite efecte exact contrare celor propuse , creand si dependenta de produs (exemplu obez care desi mananca asa zis natural, produse verzi, de fapt se ingrasa). Am cumparat odata un sandvici verde de la Sainsbury si am avut dureri de ficat 2 zile. Poate oi fi eu mai sensibila fiind obisnuita cu legume fierte si cu mancare preparata in casa? Ma rog.
Prostii. Ce substante, ce codex ce dependenta?

Daca ai zis "sandvici" si "semipreparate" nu stiu la ce te mai asteptai..

Ca sa nu zic ca nesanatos nu inseamna neaparat "gras".
Daca erai mai atenta, iti dadeai seama ca totul se raporteaza strict la cantitatea de grasime ceea ce e fff. gresit.

Citat:
Parerea mea este ca ar fi bine sa fie refuzate cardurile cu cip, nu pentru ca sunt daunatoare in acest moment, ci ca un mesaj dat de catre un ortodox adevarat. Nu accept acum, nu voi accepta nici pe viitor. Acesta sa fie mesajul. Sa stie dumnealor ca ortodoxul roman nu poate fi adormit usor si dus de nas pe calea pe care o vor ei. Iar daca este fortat, atunci Dumnezeu stie aceasta si vede si nu lasa turma Sa de izbeliste.
Sau ca ortodoxul roman in loc sa se ocupe de viata de rugaciune sta cu ochii beliti la bloguri de doi bani pe Internet.

Citat:
Chiar daca Antonia nu a stiut sa argumenteze de ce trebuie refuzat cardul cu cip asta nu inseamna ca nu are dreptate cand spune sa nu fie luat.
De parca tu ai sti..
O bajbaiala ridicola gen: "Eu nu inteleg de ce, deci trebuie sa fie ceva suspect, acum sau pe viitor deci trebuie sa fim contra".

Absolut penibil, clar.

Citat:
Daca ne constrang accesul la sanatate prin impunere atunci sa fie si adeverinta , daca nu, sa nu fie niciuna ca oricum ei centralizeaza si fara adeverinte si cu adeverinte, si fara carduri si cu carduri.
dpdv informatic ideea este ca tot ce se introduce in dreptul tau sa fie "autentificat" adica sa fie siguri ca tu te-ai prezentat intr-adevar la medic si nu ti s-a pus nimic din burta, de la diagnostice medicale la retete.

La ora actuala orice medic poate prescrie retete pentru orice pacient, fara sa fie macar fizic in cabinet.
Adica tie, platitor de taxe iti poate spune ca "nu se mai da compensat" si el in spate poate sa taie 100 retete pentru oameni din evidenta sa care nu i-a vazut niciodata la ochi, si de pe urma carora, in combinatie cu ceva farmacie sa scoata o gramada de bani.

Ori, nu vor mai putea asta fara ca aia 100 sa vina efectiv in cabinet cu cardul, sa-l introduca in citor + PIN (ca la bancomat).

Ori, daca te duce capul, poate imi explici si mie cum se poate evita lucrul asta daca autentificarea se face "cu adeverinta".

Oricum, inca o data, cred ca mai mult ii intereseaza ca afectiunile sa fie trecute acolo, atat ca evidenta statistica pentru firmele de asigurari cat si ca istoric, pentru aceleasi firme, pentru ca nu-ti va asigura nimeni tratamentul pentru bolile cronice care deja le ai.

Personal, am "senzatia" ca se va renunta la card, pana la urma (va deveni mai mult facultativ) ca e un sistem prea dificil si prea tehnologic pentru constiinta romanului de rand, dar nu si la introducerea afectiunilor in baza de date.

Cretinii cipofobi vor rasufla usurati si vor merge la medic cu zambetul pe buze, ca datorita lor s-a amanat Apolipsa, ingrasand baza asta de date care se va intoarce impotriva lor si asa, fara card.

Citat:
PS. Antonia, cine nu ajunge pana la sfarsitul vietii sa invete iubirea de semeni a trait degeaba. Bine ar fi daca cu totii ne-am da seama daca am invatat aceasta sau nu, si am lua masurile ce se impun cu propriile noastre suflete, inainte de a ne gasi sfarsitul.
Schizofrenia paranoida e o boala care are la baza tulburari afective grave, deci..

Last edited by AlinB; 09.02.2015 at 00:00:40.
Reply With Quote