View Single Post
Vechi 29.01.2015, 14:38:26
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
La sfestanie trebuie sa vina 3 preoti? Trebuie facuta si o masa? Masa cu aperitive, friptura etc sau e suficient numai niste pateuri de cumparat si un suc?
Asta ar mai lipsi, Doamne fereste! Poate doar daca sfintiti vreo fabrica, vreo institutie, cine stie...pentru o simpla locuinta sau firma e de ajuns un singur preot, si daca vreti un suc, o cafea, un aperitiv. Acum daca refuza, nu-i bai...doar sa va fie prieten apropiat, ruda, eventual venit de departe, il puteti pofti si la masa...

Pe vremuri bunica-mea avea un vecin preot, care are parohie undeva la tara, dar a venit cand l-au rugat cam la toate inmormantarile si parastasele celor din familie ( chiar mi s-a parut ca il vad lacrimand la inmormantarea cuiva din familie), si odata cand au renovat a venit sa faca si sfestanie, si atunci normal ca a ramas la masa...dar in general e asa cum spune Inorogul, nu au voie sa faca asemenea servicii decat in parohia lor sau in institutiile pe care le deservesc ( parintele pe care il cunosc eu spre exemplu serveste la o astfel de institutie, si desi multa lume il mai solicita pt servicii la domiciliu, de obicei refuza...probabil se mai duce doar la cei foarte apropiati...)
Reply With Quote