View Single Post
Vechi 23.01.2015, 21:41:18
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sa avem grija sa nu smintim pe altii, care ar putea avea de suferit pentur ca se duc nespovediti la Impartasanie.
Doar cu binecuvântarea duhovnicului te poți împărtăși. Poți fi spovedit și să nu primești binecuvântare. Învățătura spune foarte clar că numai spovedit te împărtășești, altfel se trezește unul care nu s-a spovedit niciodată să meargă la împărtășit.

Ceea ce tu refuzi să vezi este faptul pr. Pruteanu este foarte clar și nu omite nici un amănunt:

"Pentru a nu se ajunge la tot felul de excese, pentru ca cineva să se poată împărtăși (după Sfântul Simeon Noul Teolog), este obligatoriu să aibă și binecuvântarea duhovnicului."

"Sfatul sau, mai bine zis, îndemnul este valabil doar pentru cei care merg regulat la biserică, țin toate posturile (inclusiv miercurile și vinerile), au un canon stabil de rugăciune, fac ascultare de un duhovnic, se feresc de păcat și lucrează virtuțile."

Pr. Pruteanu ne îndeamnă să facem ascultare de duhovnic. Deci, pot eu să tot vreau să mă împărtășesc dacă nu am binecuvântare. Sper să înțelegi într-un final că nu sunt idei catolice/protestante.

ps: ai dreptate în ceea ce privește să nu smintim pe alții, mi-am pus problema că o asemenea discuție poate fi interpretată în fel și chip, dar am mers pe ideea că fără binecuvântare oricum nu te poț împărtăși.

Last edited by ovidiu b.; 25.01.2015 at 00:44:15.
Reply With Quote