View Single Post
Vechi 14.01.2015, 11:55:58
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul

La o săptămână după atacul împotriva redacției sale, atac care a făcut 12 morți, revista satirică franceză a anunțat un tiraj de trei milioane de exemplare (comparativ cu cele 60.000 în mod obișnuit), precum și versiuni în limbi străine (engleza, turca, spaniola).
Din pacate am urmarit si eu stirea cu pricina si am ramas... interzis. Dincolo de provocarea in sine, ramane pe de o parte bagatelizarea unei situatii extrem de grave si tensionate, iar pe de alta inconstienta si falsul "eroism", ca si cum, daca aceste noi provocari vor face (multe) alte victime, acele victime vor deveni... martiri. Intreb eu: "Pe altarul cui?"
Dintre toate slabiciunile omului, tupeul si nesimtirea cred ca fac cele mai mari ravagii in lumea asta. Dar noi nu putem intelege fiindca aparent... nu ne priveste. A rade de ce are un popor mai sfant, altfel decat in duh, este cu mult mai grav decat ai profana mormintele unor parinti sau copii, sub ochii apartinatorilor dragi. Spun "altfel decat in duh", fiindca se poate rade de o alta credinta decat cea a Sfintei Treimi, printr-o adevarata credinta, smerenie, rugaciune si minuni pe care Insusi Hristos le-ar face. Ceea ce fac acei bieti rataciti este ura, razbunare, mandrie pana la paranoia, ignoranta totala in legile lui Dumnezeu si inconstienta grava ce poate duce indiscutabil la un razboi religios. Iar mai vinovati decat ei (care se vede clar ca sunt cu totul imbratisati de puterile intunericului) sunt cei ce pot decide lucid, si ar putea stabiliza situatia, dar se prefac ca nu vad din alte motive decat cele placute lui Dumnezeu.
Sub acelasi cer, suntem zamisliti cu totii si avem aceleasi drepturi. Calatorim impreuna in avion, in tren, in metrou, in trafic, trebuie sa ne oferim respect, pace, liniste, nu doar cand suntem cuprinsi intr-un sistem comun, ci si dupa ce ne separam si ne pretindem apartinatorii altui sistem. Cu totii apartinem aceluiasi Dumnezeu, si nu avem noi dreptul nici la bascalie, nici la instigare, nici la punerea in primejdie a vietilor altora.
Am vazut ca s-au ridicat voci prin care se evoca un anume tip de Biserica, cu lideri, asemenea unui Partid politic... Odata in plus trebuie sa deschidem ochii sufletului si sa patrundem viclenia vrajmasului... Dragoste cu de-a sila nu se poate. Dumnezeu nu-si face adepti cu forta. Vrei sa castigi "razboiul"? Smereste-te si roaga-te, si toate cele bune ti se vor orandui tie! Altfel e o amagire la care vom cadea cu totii victime si vom fi trecuti la "pagube colaterale"!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)