Citat:
În prealabil postat de CristianR
De ce să le cerem lor să protesteze pentru asta, când noi, creștinii, nu facem nimic? Mă gândesc cu rușine la bieții creștini uciși care s-au văzut atât de lipsiți de ajutor din partea fraților lor din alte țări.
|
Bine punctat. Cand am sa aud ca, dupa Liturghia duminicala, ies macar o mie de crestini sa protesteze in centrul Bucurestiului contra macelaririi crestinilor din Orientul Mijlociu, am sa incep sa cred ca se trezesc constiintele si ca cei care critica milioanele de participanti la mitingurile din Franta pentru cei 12 francezi omorati pun ceva constructiv in loc. Dar, deocamdata, nu am auzit nimic.
Pe de alta parte, aceste mitinguri au o eficienta limitata. Sa nu ne facem iluzii. Ultimele mitinguri la care am participat in Romania au fost in contra batjocurii de zgarie nori inaltat in coasta Catedralei Sf Iosif. Am fost mai mult de o mie de credinciosi din toata Ungrovlahia, cu episcopul in frunte. Asta dupa un proces castigat, in care justitia a dispus demolarea. Ei bine, nu s-a intamplat nimic, uraciunea pustiirii e tot la locul ei.
Singura solutie realista pe care o vad e lupta politica. Asta presupune crearea unui partid crestin. Cu adevarat crestin, cu o platforma clara crestina, cu termene prevazute si nu erzaturi de partid create de ciobani imbogatiti prin coruperea Armatei. Nici cu partidulete pseudo-legionare, care fac apologia urii, in timp ce viseaza cai verzi pe pereti. Numai prin lupta politica cu tot ce presupune ea (manifeste si manifestatii, munca de lamurire si celule politice acolo unde se aduna oamenii si mai ales in institute si institutii, periodic si lideri, etc) vad iesirea din aceasta criza, care e in fond una morala. Programul concret al unei astfel de forte politice ramane de discutat, dar platforma poate fi una singura: restabilirea domniei sociale a lui Cristos pe pamant. Omnia restaurare in Christo.