View Single Post
Vechi 20.11.2014, 22:43:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Adica dupa explicatia dvs,se intelege ca si toti aceia care nu au de-a face cu biserica si cu credinta,insa au fost botezati by default cand erau prunci-sunt si ei crestini ba mai mult crestini decat cei care fac parte din alte congregatii"crestine"insa sunt activi dpdv religios...
Eu din contra,inteleg ca acestia(botezati ortodocsi care nu-L recunosc pe Dumnezeu) sunt atei!
Eu am scris "cei botezati in Biserica si credinciosi".
Nu are importanta ca cineva crede, mai ales ca e si o credinta eretica. Invatatura cu "credinta coteaza" este protestanta, nu ortodoxa. Ei au Sola Fide, important e ca omul sa creada. Botezul este doar ceva adiacent, asemanator taierii imprejur. In ortodoxie important e Botezul prin care se primeste harul, botez care exista doar in Biserica Ortodoxa, unde exista harul.
O alta invatatura protestanta e ca jertfa lui Hristos a avut efect asupra tuturor oamenilor, pentru ca nu au inteles aceste notiuni. La noi se spune de mantuirea obiectiva (lucrarea lui Hristos) si mantuirea subiectiva (accesul fiecaruia la manturiea adusa de Hristos, prin Botez si faptele sale).
Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu sunt mai toleranta cu"ceilalti"...de ce nu as fii? Nu sunt eu de teapa lui Dumnezeu sa le judec alegerile(nu fac referire la dvs.in mod concret).
Toleranta tine de fapte, nu de invatatura gresita. Invatatura nu o stabilim noi, e data prin Revelatie si marturisita de Biserica.