Citat:
În prealabil postat de catalin2
" Ierarhul Bartolomeu Anania [...] "...Si atunci daca aceasta categorie, indecisii, il intreaba pe preot: "Parinte, cu cine crezi ca trebuie sa votez?", el nu are voie sa ridice din umeri si sa spun ca Biserica nu face politica[/b]".
|
Da, dar sfaturile sa nu se faca in timpul predicii, ci trebuia sa se faca catre fiecare persoana in parte care cere sfatul, nu la modul general, pt toti "Votati pt un presedinte crestin ortodox!"
Asta, ce au facut cei care au facut (nu-s multi, dar ei exista totusi), o pot numi pana si incercare de manipulare... Romanul "face ce zice popa, nu ce face popa", iar daca tu, ca preot, le zici sa voteze cu X, o parte din enoriasi, fie ea cat de mica, fie 1 la 50, o face pt ca asa a spus parintele la biserica sa voteze.
Oamenii sunt mai usor de manipulat decat credem. fie cu bani (am AUZIT caz la mine in oras de om care a primit 100 lei sa voteze cu Iohannis, am VAZUT - cu ochii mei - tot la mine in oras caz de om care a votat cu Ponta pentru 3 bonuri cadou in valoare de cate 50 le lei - de cand se dau bonuri cadou ca mita electorala?!). Recunosc, de incercau sa ma mituiasca, le luam mita, votam tot cu cine vroiam si chemam frumos televiziunea sa le vorbesc despre mita electorala din ambele tabere. Probabil a doua zi as fi fost cel putin batuta de careva.
Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare
Dar ce pacat au facut ? Sau ce lege au incalcat ?
|
INCERCAREA de a manipula. Se pare ca nu le-a iesit.