Citat:
În prealabil postat de catalin2
Mai erau niste secte dubioase in America, nu or fi toti acum crestini doar daca spun si ei Hristos. Altfel dam la colt toata istoria Bisericii si actiunile sfintilor. Ca sinoadele nu s-au intrunit doar pentru ca se plicitiseau sfintii.
Crestini sunt cei botezati in Biserica si credinciosi. Cei din afara ei, care cred si ei in ceva erau numiti eretici (daca aveau credinta gresita) sau schismatici (daca erau doar despartiti de Biserica). Pana in sec. XX doar aceste denumiri erau (inclusiv catolcii ne numeau schismatici). Dar odata cu ecumenismul s-au mai amestecat invataturile, oamenii au mai putina intelegere decat cei dinainte.
|
Adica dupa explicatia dvs,se intelege ca si toti aceia care nu au de-a face cu biserica si cu credinta,insa au fost botezati by default cand erau prunci-sunt si ei crestini ba mai mult crestini decat cei care fac parte din alte congregatii"crestine"insa sunt activi dpdv religios...
Eu din contra,inteleg ca acestia(botezati ortodocsi care nu-L recunosc pe Dumnezeu) sunt atei!
Dumnezeu poate ca o sa ii ierte in final pe cei rataciti de Biserica(insa activi spiritual in alte culte) vizavi de cei care IL urasc,Il reneaga si Il ponegresc ca alegere personala sau nu doresc sa-L recunoasca ca Dumnezeu!
Parerea mea,in tot cazul!
Eu sunt mai toleranta cu"ceilalti"...de ce nu as fii? Nu sunt eu de teapa lui Dumnezeu sa le judec alegerile(nu fac referire la dvs.in mod concret).