Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Măi, măi... S-au terminat problemele, asta e singura care a rămas... Să se convertească cei cărora nu va convine ce religie are... Și vă mirați ca sunteți considerați habotnic sau fanatici... Păi, cu o asemenea gândire nu va mai mirați. Dacă nu vă convine ca e președinte sau că are o alta religie, nu va ține nimeni în țară... Sunteți liberi sa mergeți unde vreți.
Doamne, ce idei cretine pe cel/cei care au făcut petiția. Pai oamenii ăia chiar nu au toate țiglele pe casă. România nu e o tara ortodoxa... Punct. Majoritatea nu decide ce fel de stat e România, nu în cazul ăsta.
Doamne, iartă-mă, dar deja mă dispară fazele astea. Am luat-o cu toții razna!!!!! Nu
|
Pentru sucesiunea la tronul britanic chiar si casatoria cu cineva care e de alta religie (catolic) duce la pierderea acestui privilegiu.
Domnitorii romani trebuiau sa fie ortodocsi. Unii domnitori s-au convertit la ortodoxie (de la catolicism) pentru a fi in legea poporului. La aducerea unui domnitor german s-a facut o exceptie, dar s-a stipulat in Constitutie ca trebuie sa isi boteze copiii ortodox. De aceea Regele Mihai este ortodox, nu catolic. Regina Maria, care era protestanta, s-a convertit la ortodoxie, ca sa fie in legea poporului. Fiica Regelui Ferdinand, Principeasa Ileana, s-a calugarit si a infiintat o manastire in SUA. Chiar si turcii, cand au adus domnitori straini, au trebuit sa aduca de aceeasi religie, adica greci.
Inteleg ca ore de religie nu ati facut si nu ti-au placut. Dar cu istoria ce ai avut? Ignoranta naste monstrii (de exemplu plecati toti ortodocsii in alta tara). N-am zis ca sunt de acord sa se converteasca presedintele, am raspuns doar la iesirea ta.